Битва за робоче місце

Розвиток новітніх технологій нарешті призвів до того, що вже завтра Ви можете позбутися свого робочого місця. Йдеться зовсім не про звільнення! Ні! Ви продовжуватимете виконувати власні обов’язки і навіть отримуватимете звичну винагороду. Проте, особистого робочого місця у Вас вже не буде.

Ось як пише про нову тенденцію „гарячих столів” (англ., hot-desk) на сайті Urban Semiotic David W. Boles: „З’явилася нова знахідка, яка примусить затремтіти будь-кого, хто поважає поняття приватної власності. При цьому існує реальна загроза, що досить скоро цей вірус заполонить всі офіси у світі”.

Як би там не було, але вже сьогодні „інноваційна” ідея була втілена у Telford College. Всі викладачі, лектори, працівники адміністрації та навіть керівники відтепер не матимуть свого особистого робочого простору, оскільки в дію вступає концепція „гарячих столів” (чи хотдескінгу, якщо хочете). Тепер замість власних кабінетів, працівники користуватимуться „перевагами” бездротового зв’язку. Замість власного офісу, кожен лектор матиме спеціальний пін-код, який даватиме йому доступ до особистих файлів та інформації. Він також матиме змогу отримати доступ до мережі Інтернет з будь-якої точки навчального корпусу. Стаціонарного телефону також не існуватиме – лектор матиме змогу користуватися будь-яким з телефонів, наявних навколо, ввівши спеціальний пароль.

MUST READ:  Скільки «G» витримує ваш працівник?

Отже, ми вже можемо уявити навчальні заклади майбутнього: ніяких окремих кабінетів – лише мільйони ідентичних столів до самого горизонту. Концепція „гарячих столів” знищує будь-яку прив’язаність до простору. Ви можете вибрати будь-який зі столів і зайнятися своїми безпосередніми обов’язками. Все інше – неважливо.

Американську мрію – просторі офіси із великими вікнами – знищено. Так само анульовано Ваш шанс отримати у майбутньому власний кабінет, а якщо кар’єра буде розвиватися успішно – то і величезний офіс із найкращим у всьому місті виглядом із вікна.

Альтернативою цих рожевих мрій стала жорстока концепція „гарячих столів”. У Вас є лише власний куточок, але навіть на нього Ви не маєте абсолютного права. Будь-хто, може зайняти стіл за Вашої відсутності. Ви завжди знаходитесь під пильним наглядом. Ніякі стіни більше не захищають Вас.

Очевидно, слід згадати той факт, що „нове” – не завжди означає „найкраще”.