Чверть працівників переконані, що вони кращі за своїх керівників

Хто б сумнівався? Всі ми дуже добре розбираємося у тих справах, які нам ніколи не доводилося виконувати. А значить переплюнути шефа – це ми легко і з радістю…

Приблизно чверть працівників, за даними management-issues.com переконані, що змогли б справлятися з обов’язками своїх керівників краще, ніж самі керівники. А один із трьох хотів би, щоб ним керував хтось інший… Якщо Вам ці числа видалися занадто низькими – спішу заспокоїти – дослідження проводилося у Великобританії. Цікаво було б познайомитися із відповідними даними по Україні. Підозрюю, наші показники виявилися б набагато вищими.

Рут Спелман (Ruth Spellman) керівник компанії Investors in People, яка проводила дослідження, стверджує: „Менеджерам слід серйозно замислитися над тим фактом, що їх недолюблює майже третина працівників”.

Цікавим може видатися також той факт, що працівники, які знаходяться в компанії вже довгий час, більш негативно ставляться до керівників, ніж новачки, які тільки починають працювати у компанії. Останні, мабуть, відчувають вдячність до управлінців, які забезпечили їх роботою.

MUST READ:  Як уникнути вигорання на робочому місці

Бажання змінити свого менеджера залежить також від розміру організації. Керівників маленьких і дружніх компаній люблять набагато більше, ніж босів гігантських корпорацій. А якщо кількість працівників організації перевалює за тисячу, то шанс менеджера отримати „всенародну” любов дуже суттєво падає. Вочевидь, працівникам таких компаній не вистачає простого людського спілкування зі своїм шефом, чого не можна сказати про ті організації, штат яких складає менше 50-ти чоловік.