Народження імені: Mazda

Народження імені: MazdaДо появи автомобіля Mazda вже були відомі скляні лампи й батарейки під тою самою назвою. Але між цими двома марками не існує ніякого зв’язку. Лампи Mazda випускали на заснованому в 1921-му році “Скляно-ламповому заводі”, до складу якого ввійшли всі дрібні фірми, що виробляли електричні лампочки.

Марка Mazda була створена в 1909-му році американською компанією General Electric з ініціативи Фредеріка П. Фіша, директора видавництва American Telegraph.

Ahura-Mazda – це перський бог світла, який увесь час бореться з богом темряви в зороастрійській релігії. Але в наші дні від цього “бога” йде лише слабке сяйво. Товари з фірмовим знаком Mazda сьогодні займають місце де-небудь у куті вітрини магазинів електротоварів. Ця марка перетворилася в побічну марку американської компанії Ralston Energy Systems, що виробляє відомі всім батарейки Energizer і Ucar (за назвою компанії, що виробляла їх раніше, – Union-Carbid). Лампочки Mazda, у свою чергу, остаточно згасли в 1989-му році, після того, як їхнє виробництво купила компанія Philips Eclairage (“Освітлення Філіпс”).

MUST READ:  Народження імені: Levi's

1960 рік – рік народження першого автомобіля Mazda R 360 з кузовом купе. Його сконструювала Tokyo Fugio (“Токіо Фуджіо”), компанія, заснована в 1920-му році, що виробляла машинне встаткування. У 1984-му році Tokyo Fugio перетворилася в Mazda Motor Corporation.

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”