8 типів людей, яким не варто починати власний бізнес

8 типів людей, яким не варто починати власний бізнес Власний бізнес сьогодні перетворюється на своєрідну “нав’язливу ідею” для багатьох людей. Все ширше розповсюджується стереотип, що мати власний бізнес – це не лише прибутково, але й модно. І звісно ж – це набагато цікавіше, ніж бути найманим працівником.

Що ж, можливо це й так. Але перш, ніж прийняти остаточне рішення про старт власного бізнесу, перевірте, чи не належите ви до 8 типів людей, яким, на думку Стіва Сполдінга (Steve Spalding), одного з дописувачів блога Untemplater, в жодному разі не варто займатися підприємництвом.

1. Ви не любите бути нав’язливим. Перші місяці, а іноді – роки існування бізнесу (принаймні, поки ваше починання не стане відоме широкому колу клієнтів, постачальників, партнерів і т. п.) – це суцільна нав’язливість. Вам потрібно втручатися в життя незнайомих людей, пропонуючи їм свої продукти або послуги. Навіть якщо ви думаєте, що зумієте зробити це “ненав’язливо”. Надмірна скромність у бізнесі – не найкраща риса.

2. Ви вважаєте, що 8-годинний сон – це обов’язковий пункт у вашому добовому розпорядку. Підприємці іноді не сплять. Та що там говорити – люди, які створили свій перший бізнес, взагалі сплять доволі рідко. Спершу ними рухає натхнення, але навіть воно не буває вічним.

MUST READ:  Від блогерів до "дизайнерів вражень" – 10 "гарячих" посад 2007-го

3. Ви боїтесь осуду та відмови. Якщо кожного разу, чуючи “ні” у відповідь на вашу пропозицію ви впадаєте у депресію, тоді створення власного бізнесу – не для вас.

4. Ви мрієте швидко розбагатіти. Краще зіграйте в рулетку, ніж заводити власний бізнес. В першому шанси швидко розбагатіти – вищі.

5. Ви не любите виявлятися неправими. Якщо у вас з’являється власний бізнес – ви часто будете помилятися. Цього неможливо уникнути. Саме для цього успішні власники бізнесу оточують себе спеціалістами, які є кращими за них у багатьох питаннях. Якщо ж ви не уявляєте, як зможете працювати з людьми, талановитішими за вас – тоді забудьте про власний бізнес.

6. Ви не любите людей. Люди – це ваші клієнти, люди – це ваші співробітники, люди – це ваші постачальники. Власний бізнес – це завжди робота з людьми. Якщо ви не любите людей, то ведення власного бізнесу буде для вас каторгою.

MUST READ:  Як підняти свою впевненість на робочому місці

7. Ви не відчуваєте пристрасного тяжіння до бізнесу. Хороші підприємці завжди одержимі своєю справою. Неможливо працювати 20 годин в добу 7 днів на тиждень, якщо ви не одержимі. При чому, цією одержимістю повинні бути не гроші, а саме справа, якою ви плануєте займатися.

8. Ви не очікуєте задоволення від роботи. Деякі люди чомусь вважають, що вони не можуть отримувати гроші за задоволення. Втім, запитайте будь-якого успішного бізнесмена, і він скаже, яке задоволення приносить йому бізнес. При чому, не гроші, а саме бізнес!

Але, навіть якщо ви впізнали себе в одній із цих категорій – не поспішайте здаватися. Можливо, ще не все втрачено, адже іноді простого знання про проблему вистачає для її вирішення. Принаймні, ви знатимете, де вас очікують “підводні камені”.