Способи проявити себе (Частина 2)

Як і було обіцяно, продовжуємо говорити про власний розвиток та розкриття. Нижче наведено ще п’ять способів проявити себе, з блогу Rajesh Setty.

6. Не соромтеся попросити про допомогу.
У деяких культурах прохання допомогти вважається негативним (вказує на нашу неспроможність виконати те чи інше завдання). Тому ми готові битися над певними задачами мало не до смерті, але ніколи не наважимося просто підійти до колеги і попросити про допомогу. Але хіба це причина піддавати себе тортурам?

Повірте, прохання про допомогу сьогодні не лише не сприймається негативно, але й вказує на Вашу зацікавленість, прагнення досягнути найкращого результату, а також допомагає Вам виділитися із натовпу інших працівників. Адже, отримуючи найкращі поради і застосовуючи їх у своїй діяльності Ви досягатимете лише найкращих результатів.

Як кажуть, головне – не знати відповідь на будь-яке запитання, а знати, де знайти відповідь на будь-яке запитання.

7. Святкуйте малі перемоги.
Більшість із нас святкує лише великі перемоги чи досягнення. При цьому нам вистачає найменшої проблемки, щоб засумувати. Іншими словами нам необхідна значна причина для свята, проте ми впадаємо у відчай та сум через найменшу дрібничку. Часто ми засмучуємося взагалі без причини.

MUST READ:  5 способів виграти будь-який спір за методами ФБР

Слід бути розумними людьми для того, щоб розуміти:
1) без невдач не буває успіху;
2) якщо ми „впали”, значить будемо „підніматися”. Інакше не буває;
3) поворот дороги – це не кінець дороги.

По-справжньому щасливі люди не засмучуються через дрібниці. Навпаки – вони ігнорують дрібні поразки, але при цьому святкують навіть найменші перемоги. Вони переповнені енергією та заряджають нею людей навколо себе.

8. Встановлюйте найвищі стандарти.
Пояснюючи свій успіх, Майкл Джордан колись сказав, що він просто ставить перед собою набагато вищі планки, ніж будь-хто інший.

Для того, щоб досягнути результату, нам слід встановлювати правильні очікування та дотримуватися їх. Проте, якщо ми прагнемо видатних результатів, значить нам слід ставити перед собою набагато вищі цілі.

Візьмімо для прикладу олімпійські ігри. Всі пам’ятають золотого, срібного та бронзового призерів. Проте, майже ніхто не пам’ятає людину, яка зайняла 4-те місце. І хоча результати між 3-тім та 4-тим місцем можуть відрізнятися дуже несуттєво, пам’ятаємо ми лише тих, хто ступив на подіум. Цей приклад якнайкраще ілюструє різницю між хорошим та видатним результатом.

MUST READ:  «Ефект Матвія» або Як речі стають вірусними

9. Пам’ятайте про свої цінності.
Автор зазначає, що спершу хотів назвати цю статтю: „Приймайте вдалі рішення”, але потім вирішив, що особисті цінності стоять у основі будь-яких рішень, і тому змінив заголовок.

Всі знають, що цінності є надзвичайно важливими. У кожної людини є свій набір базових цінностей, які мають для неї найбільше значення. Саме цінності визначають, що є для нас найважливішим. Цінності можуть змінюватися з часом, але завжди дуже важливо знати, що є для Вас цінністю у кожен конкретний момент часу. Коли від нас вимагають важливих рішень, саме цінності стають основними важелями для їх прийняття.

10. Відвідуйте правильні заходи та заклади.
Наші знання часто мають велике значення. Але ще більше значення мають ті люди, яких ми знаємо. Правильно вибраний клуб інтересів може допомогти Вам завести нові знайомства. Іноді такі заходи можуть коштувати дуже недешево, але вони того варті. Можливостей існує безліч – ви можете ходити до басейну, до гольф-клубу чи деінде. Головне – задоволення, яке ви отримаєте від події та люди, з якими ви познайомитеся.