ПОДІЇ | Post Factum

II міжнародна конференція «Оцінка персоналу»

10-11 липня 2008-го року HR-директори, менеджери з персоналу, спеціалісти з підбору та оцінки персоналу, рекрутери, консультанти, топ-менеджери та власники компаній зібралися на другій міжнародній конференції "Оцінка персоналу". Як і попереднього разу, організаторами конференції виступили журнал "Обучение персонала" спільно з порталом Training.com.ua.

Перший день відзначився значною кількістю методологічних виступів, а другого дня учасники мали змогу ознайомитись із досвідом практиків, які впроваджують означені методи оцінки персоналу у своїх компаніях.

Конференцію відкрив її модератор, представник компанії HRPuzzle, провідний експерт з оцінки персоналу, Євген Пестерніков, виступом про стратегічні карти оцінки персоналу. Він допомагав аудиторії прокинутись своєю дуже детальною методологічною розповіддю про об'єкти оцінки, інструментально-методологічну площину та рівні зрілості процесів у компанії.

Не менш цікавим став і виступ Оксани Короленко, старшого партнера компанії TOTAL HR Consulting. Вона розповіла про цілі, процес і застосування результатів оцінки персоналу в компанії, а також поділилася практичними висновками. Оцінка персоналу буде ефективна, тільки якщо її цілі чітко встановлені топ-менеджментом, їх сприймають на всіх рівнях персоналу в компанії, вони реальні та актуальні; процес оцінки прозорий, об'єктивний, забезпечений технічно і фінансово, задані точні стандарти та критерії і надається зворотній зв'язок; результати повинні бути справедливі, достовірні, позитивно впливати на клімат в колективі та використовуватись із метою розвитку та мотивації кар'єрного планування.

Вочевидь, найбільш енергійним та захопливим виявився виступ керівника відділу з розвитку персоналу компанії DTEK Дмитра Артюшкіна. Навіть сама назва доповіді була доволі провокаційною: "Performance Appraisal: шкідливі поради". Дмитро вирішив "не грузити" публіку сто разів вже чутими порадами щодо оцінки та підвищення мотиваційного рівня персоналу. Натомість, він вирішив відштовхнутися від протилежного — розповісти про те, чого робити у жодному разі не потрібно. Героями презентації Дмитра стали Гомер, Барт та Мардж — персонажі доволі відомого мультсеріалу "Сімпсони".

Останнім виступом, враженнями про який хотілося б поділитися в рамках цього огляду, став майстер-клас Валентини Комісарчик, консультанта компанії DeTech, Москва. Валентина розповіла про формування кадрового резерву у компаніях із використанням тестів здібностей, професійно-особистісних опитувальників та центрів оцінки.

Обмінюючись з аудиторією власним досвідом щодо створення кадрового резерву, Валентина не лише запропонувала розглянути кілька дуже цікавих кейсів, але й паралельно розповіла про валідність методів оцінки персоналу за шкалою (від 0 (випадкова оцінка) до 1(ідеальна оцінка)); принципи правильного процесу відбору людей до кадрового резерву (формальні критерії, тести і опитувальники, інтерв'ю за компетенціями та центр оцінки, а також аналіз результатів і формування кадрового резерву) та оцінку потенціалу ймовірних кандидатів на внутрішні посади.

Конференція залишила по собі хороше враження, а те, що організація подібних заходів вже досягнула в Україні доволі високого рівня, не може не радувати.

Ярослав Федорак, MCUa.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Міф про мотивацію. Як налаштуватися на перемогуМіф про мотивацію. Як налаштуватися на перемогу
МікромайстерністьМікромайстерність
Технологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та життіТехнологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)