ПОДІЇ | Post Factum

Визначено переможців змагання «Конкурс ідей — 2007»

6 грудня 2007 року відбувся фінал другого змагання "Конкурс ідей" для студентів Київського Політехнічного Інституту. Конкурс як і минулого разу проводився інноваційною групою "Лабораторія ідей" (керівник Жуйкова Карина Валеріївна, менеджер та відповідальний за громадські зв’язки Кисляк Євген Володимирович, представник технічного відділу Зірка Олександр) в рамках реалізації проекту UBDC НТУУ "КПІ". Проте, змінилися переможці конкурсу. Якщо минулого разу до п'ятірки щасливців потрапили одні тільки хлопці, то цього серед переможців було троє дівчат.

Журі оцінювало ідеї відповідно до наступних критеріїв:

  • Актуальність ідеї
  • Рівень інноваційності
  • Наукова новизна
  • Соціальна, економічна та екологічна користь
  • Можливість реалізації ідеї

На співбесіді, яка відбулася 5-го грудня, представити свою презентацію, довести її актуальність, перспективність, наукову новизну та розповісти про плани щодо її реалізації.

Першим гостей та учасників конкурсу привітав заступник проректора НТУУ "КПІ" з наукової роботи Валерій Барбаш. Він познайомив присутніх зі статистикою змагання. Всього участь у конкурсі взяло 72 ідеї. До фіналу потрапили 20, а потім ще 8 ідей. Переможцями стало 5 студентів, чиї ідеї виявилися найбільш інноваційними та життєздатними:

  1. Цигода Владислав
  2. Кучерявенко Олена
  3. Щученко Владислав
  4. Дідок Вікторія
  5. Маньковська Віолета

"Не зважаючи на те, що було названо тільки п'ятьох студентів, кожен із вас насправді сьогодні переможець. Адже втілити свою ідею у життя зможе кожен, хто не покладатиме рук та докладе для цього усіх зусиль", — наголосив головний гість конкурсу, ідейний натхненник Лабораторії Ідей у Швеції Томас Карлсон.

"Ніхто не буде за ручку вести вас у бізнес, але, ставши переможцями цього конкурсу, ви вже зробили перший крок до втілення своєї мрії. Як перед переможцями — перед вами будуть відкриті всі двері. А ми, в свою чергу, докладемо усіх зусиль та з радістю надамо необхідну допомогу, допоможемо запатентувати винахід, відшукати консультантів із бізнесу, тощо", — сказав Ігор Катерняк, координатор проекту "Конкурс ідей", представник Львівського Університету.

Виступили перед аудиторією і члени журі конкурсу. "Дослідники стверджують, що в середньому лише одна зі 100 ідей може "вистрілити" і принести успіх та визнання своєму авторові. У стінах цього вузу було представлено лише 72 ідеї — і ось перед нами стоять аж 5 переможців. Чудовий результат, — привітав талановитих студентів представник консалтингової компанії Strategic Consulting Group (яка вже вдруге входить до журі конкурсу) Олександр Михальчук. — Хотілося б побажати вам втілення всіх ідей і звісно — трішечки більше комерційності. Адже поки-що це тільки "думки" не до кінця сформовані і структуровані. Але ми сподіватимемося, що колись вони зможуть перетворитися у справжні бізнес-ідеї".

Відразу після закінчення конкурсу та вручення сертифікатів, всім переможцям було запропоновано здійснити подорож у Швецію, де їм гарантується відвідування профільних (за їхніми ідеями) компаній. Безперечно, такий захід посприяє розвиткові ідей і можливо через кілька років ми побачимо, як народжені на конкурсі ідеї перетворюються на дієві й успішні бізнес-рішення.

Ярослав Федорак, MCUa.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Вийди за межi. Забудь про успiх — стань видатнимВийди за межi. Забудь про успiх — стань видатним
Мій бос — ідіотМій бос — ідіот
Правила мозку для роботи. Наука мислити розумніше в офісі та вдомаПравила мозку для роботи. Наука мислити розумніше в офісі та вдома

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)