ПОДІЇ | Post Factum

І Всеукраїнська конференція рекрутингу

1-2 грудня у Львівському будинку вчених відбулась І Всеукраїнська конференція рекрутингу. В старовинних залах зібрались 80 професіоналів, щоб обговорити сучасні тенденції підбору персоналу та розвитку рекрутингового бізнесу.

Задекларований загальнонаціональний масштаб конференції відобразився в географії заходу, яка охопила всі регіони України. Організатор — компанія RTC group — презентувала гостям європейські бізнес-стандарти та колорит Львова.

Серед компаній-учасників були організації з банківської, страхової, виробничої, торгівельної, видавничої, логістичної, дистрибуторської та ІТ-сфер, а також багато рекрутингових агентств.

Концепція першого дня передбачала обговорення актуальних проблем рекрутингу (стандартизація роботи, партнерство в рекрутингу, імідж роботодавця, нові методи оцінки та пошуку персоналу, особистість рекрутера тощо). Відтак, формат даної частини програми — доповіді та круглі столи, які працювали одночасно в двох залах.

Були опрацьовані наступні теми:

  • "Шляхи розвитку рекрутингу в Україні"
  • "Структуроване поведінкове інтерв'ю за компетенціями при підборі персоналу в FMCG компаніях"
  • "Аспекти ведення рекрутингового бізнесу"
  • "Нові техніки в підборі персоналу"
  • "Імідж роботодавця як важлива складова залучення кандидатів. Реалізація рекрутингу у великій компанії"
  • "Підбір спеціалістів в сфері ІТ в Україні"
  • "Підбір персоналу для магазинних структур"
  • "Партнерство в рекрутингу"
  • "Стандартизація", "ІСО 9000"
  • "Стандарти роботи. Підвищення якості рекрутингових послуг"
  • "Діагностика кандидата на відповідальну посаду на ступінь ймовірності скоєння службових зловживань"
  • "CRM, як бізнес-автоматизація в рекрутингу"
  • "Інтернет-ресурс як джерело пошуку персонал"
  • "360° Рекрутингу: погляд з боку замовника, рекрутера, кандидата"
  • "Побудова та реінженірінг бізнес-процесів підбору персоналу"
  • "Рекомендації як джерело пошуку персоналу"
  • "Шляхи саморозвитку рекрутера: якості, знання та вміння обхідні для того, щоб стати успішним. Кар'єра рекрутера."

За словами учасниці з бухгалтерського бюро "Інформ Плюс", Валерії Варченко, "стало зрозуміло, куди рухатись далі, а рухатись в одному напрямку — набагато ефективніше".

В перервах на запашну львівську каву гості Першої всеукраїнської конференції рекрутингу прогулювались приміщенням, наповненим історією; оглядали кімнати, де колись відбувались зйомки кіноповісті "Д'Артаньян і три мушкетери"; та фотографувались біля видатної сходової галереї вестибуля. А під час обіду всі мали змогу насолодитись класичною музикою у виконанні спеціально запрошеного струнного квартету.

На конференції діяла валюта — грошові одиниці "рекрутерчики", якими оплачувалась активна участь у програмі. Наприкінці дня відбулася лотерея від організаторів. Власники рекрутерчиків мали можливість виграти сувеніри з логотипом заходу, новинки професійної літератури та сертифікати на проходження тренінгів Оксани Краснопольської. За умовами конкурсу у "багатіїв" зростали шанси отримати подарунок. Теорія ймовірності спрацювала на 100%, і більшість призів повезла додому "активістка конференції", директор відділу підбору та адаптації персоналу ЗАТ "Інком" Олена Сотник.

Ще один сюрприз для учасників конференції підготував розважальний партнер Клуб-Казино "Split". Для знавців історії азартних ігор був проведений розіграш ваучерів на фішки.

Кульмінацією стала екскурсія вечірнім містом у супроводі відомих українських істориків братів Радковців.

Концепція другого дня була спрямована на навчання в розрізі рекрутингу як бізнесу та рекрутингу як професії. Майстер-класи провели провідні тренери на ринку бізнес-навчання персоналу: Віктор Кривизюк (Тренінговий центр RTC), Оксана Краснопольська (ВАТ «Троянда»), Руслан Савчинський («Галбізнес Консалтинг») та Юлія Кирилюк (Агентство професійного навчання "D&Y").

У І Всеукраїнській конференції рекрутингу також взяла участь бізнес-тренер, психолог Олена Скайст, яка продемонструвала програму емоційного розвантаження та боротьби зі стресом в організаціях "Relax".

На урочистій церемонії завершення конференції учасники одноголосно бажали організаторам зробити конференцію традиційною, збільшити масштаби та тривалість її проведення. А генеральні партнери заходу, портал HR-liga, запропонували наступного року зустрітись в Національному Палаці "Україна". В свою чергу, бізнес-тренер компанії "Троянда" висловив розчарування: "З об'єктивних причин, боюсь не потрапити на 100-у конференцію рекрутингу".

Підсумовуючи результати І Всеукраїнської конференції рекрутингу, можна говорити про перехід зовнішнього та внутрішнього рекрутингового світу на якісно новий рівень. Результат — висока ефективність роботи кожного учасника бізнес-процесу.

В 2008 році компанія RTC group запрошує спеціалістів відвідати ІІ Всеукраїнську конференцію рекрутингу, проведення якої від сьогодні стане традиційним.

За матеріалами пост-релізу компанії RTC group.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Лаяти не на те деревоЛаяти не на те дерево
Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблемВитончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем
Як здобути прихильність людей і навчитися впливати на них: рекомендації колишнього агента ФБРЯк здобути прихильність людей і навчитися впливати на них: рекомендації колишнього агента ФБР

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)