ПОДІЇ | Post Factum

І Всеукраїнська конференція рекрутингу

1-2 грудня у Львівському будинку вчених відбулась І Всеукраїнська конференція рекрутингу. В старовинних залах зібрались 80 професіоналів, щоб обговорити сучасні тенденції підбору персоналу та розвитку рекрутингового бізнесу.

Задекларований загальнонаціональний масштаб конференції відобразився в географії заходу, яка охопила всі регіони України. Організатор — компанія RTC group — презентувала гостям європейські бізнес-стандарти та колорит Львова.

Серед компаній-учасників були організації з банківської, страхової, виробничої, торгівельної, видавничої, логістичної, дистрибуторської та ІТ-сфер, а також багато рекрутингових агентств.

Концепція першого дня передбачала обговорення актуальних проблем рекрутингу (стандартизація роботи, партнерство в рекрутингу, імідж роботодавця, нові методи оцінки та пошуку персоналу, особистість рекрутера тощо). Відтак, формат даної частини програми — доповіді та круглі столи, які працювали одночасно в двох залах.

Були опрацьовані наступні теми:

  • "Шляхи розвитку рекрутингу в Україні"
  • "Структуроване поведінкове інтерв'ю за компетенціями при підборі персоналу в FMCG компаніях"
  • "Аспекти ведення рекрутингового бізнесу"
  • "Нові техніки в підборі персоналу"
  • "Імідж роботодавця як важлива складова залучення кандидатів. Реалізація рекрутингу у великій компанії"
  • "Підбір спеціалістів в сфері ІТ в Україні"
  • "Підбір персоналу для магазинних структур"
  • "Партнерство в рекрутингу"
  • "Стандартизація", "ІСО 9000"
  • "Стандарти роботи. Підвищення якості рекрутингових послуг"
  • "Діагностика кандидата на відповідальну посаду на ступінь ймовірності скоєння службових зловживань"
  • "CRM, як бізнес-автоматизація в рекрутингу"
  • "Інтернет-ресурс як джерело пошуку персонал"
  • "360° Рекрутингу: погляд з боку замовника, рекрутера, кандидата"
  • "Побудова та реінженірінг бізнес-процесів підбору персоналу"
  • "Рекомендації як джерело пошуку персоналу"
  • "Шляхи саморозвитку рекрутера: якості, знання та вміння обхідні для того, щоб стати успішним. Кар'єра рекрутера."

За словами учасниці з бухгалтерського бюро "Інформ Плюс", Валерії Варченко, "стало зрозуміло, куди рухатись далі, а рухатись в одному напрямку — набагато ефективніше".

В перервах на запашну львівську каву гості Першої всеукраїнської конференції рекрутингу прогулювались приміщенням, наповненим історією; оглядали кімнати, де колись відбувались зйомки кіноповісті "Д'Артаньян і три мушкетери"; та фотографувались біля видатної сходової галереї вестибуля. А під час обіду всі мали змогу насолодитись класичною музикою у виконанні спеціально запрошеного струнного квартету.

На конференції діяла валюта — грошові одиниці "рекрутерчики", якими оплачувалась активна участь у програмі. Наприкінці дня відбулася лотерея від організаторів. Власники рекрутерчиків мали можливість виграти сувеніри з логотипом заходу, новинки професійної літератури та сертифікати на проходження тренінгів Оксани Краснопольської. За умовами конкурсу у "багатіїв" зростали шанси отримати подарунок. Теорія ймовірності спрацювала на 100%, і більшість призів повезла додому "активістка конференції", директор відділу підбору та адаптації персоналу ЗАТ "Інком" Олена Сотник.

Ще один сюрприз для учасників конференції підготував розважальний партнер Клуб-Казино "Split". Для знавців історії азартних ігор був проведений розіграш ваучерів на фішки.

Кульмінацією стала екскурсія вечірнім містом у супроводі відомих українських істориків братів Радковців.

Концепція другого дня була спрямована на навчання в розрізі рекрутингу як бізнесу та рекрутингу як професії. Майстер-класи провели провідні тренери на ринку бізнес-навчання персоналу: Віктор Кривизюк (Тренінговий центр RTC), Оксана Краснопольська (ВАТ «Троянда»), Руслан Савчинський («Галбізнес Консалтинг») та Юлія Кирилюк (Агентство професійного навчання "D&Y").

У І Всеукраїнській конференції рекрутингу також взяла участь бізнес-тренер, психолог Олена Скайст, яка продемонструвала програму емоційного розвантаження та боротьби зі стресом в організаціях "Relax".

На урочистій церемонії завершення конференції учасники одноголосно бажали організаторам зробити конференцію традиційною, збільшити масштаби та тривалість її проведення. А генеральні партнери заходу, портал HR-liga, запропонували наступного року зустрітись в Національному Палаці "Україна". В свою чергу, бізнес-тренер компанії "Троянда" висловив розчарування: "З об'єктивних причин, боюсь не потрапити на 100-у конференцію рекрутингу".

Підсумовуючи результати І Всеукраїнської конференції рекрутингу, можна говорити про перехід зовнішнього та внутрішнього рекрутингового світу на якісно новий рівень. Результат — висока ефективність роботи кожного учасника бізнес-процесу.

В 2008 році компанія RTC group запрошує спеціалістів відвідати ІІ Всеукраїнську конференцію рекрутингу, проведення якої від сьогодні стане традиційним.

За матеріалами пост-релізу компанії RTC group.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Дай жару. 10 кроків до креативної майстерностіДай жару. 10 кроків до креативної майстерності
Емоції на роботі. Як вони сприяють нашій успішностіЕмоції на роботі. Як вони сприяють нашій успішності
Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритетиЕсенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)