Що може розповісти про бізнес підприємець, який пережив крах?

Що може розповісти про бізнес підприємець, який пережив крах “Коли мій перший бізнес провалився – мені було всього 22 роки, а перша компанія проіснувала всього 18 місяців”, – розповідає Джонні Гібаут (Jonny Gibaud) на сторінках журналу Untemplater. “За всіма зовнішіми ознаками, він повинен був стати успішним – ми мали хороший продукт, хороших інвесторів, достатньо кваліфікованих співробітників, готівку в банку та детальний план розвитку на ринку, який зростав. Але не так сталося, як гадалося”.

Лише з часом Джонні зрозумів помилки, які допустив у своєму першому бізнесі. Вочевидь, вони притаманні багатьом підприємцям початківцям.

Думка про те, що ви знаєте все
Найрозповсюдженіша проблема серед молодих і амбітних підприємців. Ви думаєте, що знаєте все і вмієте все. Ви вважаєте себе більш талановитим/розумним/обдарованим, ніж інші. Втім, реальність доводить, що це не може бути правдою. У кращому разі – ви можете бути талановитим і знати все про один із напрямків діяльності. Але це зовсім не означає, що ви знаєте все. Уміння визнати це і бажання знайти найкращих (кращих за вас) спеціалістів на відповідні напрямки діяльності заслуговує на повагу.

MUST READ:  Сила "клієнтоцентричності"

Думка про те, що хороша ідея завжди буде успішною
Кожен знає, що хороша ідея здатна зробити вас багатим. Правильно? Ні! Не правильно! Ідея – це лише вершина айсбергу. Ідея – не більше, ніж 1% успіху. Лише система та процеси, збудовані навколо ідеї, здатні привести до реального успіху. Будь-хто може зготувати кращий бутерброд, ніж готують в МакДональдсі, але ніхто не здатен створити систему, яка краще продаватиме цей бутерброд кінцевому споживачеві. Саме тому МакДональдс заробляє мільйони, а ви ніколи навіть не задумувалися про створення подібного бізнесу.

Любов до свободи та гнучкого робочого дня
Більшість підприємців-початківців уявляють власну справу перш за все як свободу формування власного графіку. Можна буде працювати допізна, а потім спати до обіду. Можна відлучитися від роботи у будь-який момент і на будь-який час. Втім, як виявляється, робота на себе вимагає самодисципліни навіть більшої, ніж наймана праця. Адже кожен може прокинутися о дев’ятій ранку, щоб поїхати в офіс. Але далеко не кожен зможе зробити те саме, коли за плечима не стоїть суворий бос із нагайкою. Тож, якщо ви не можете ефективно планувати свій власний час – тоді власний бізнес не для вас.

MUST READ:  Неочевидні принципи лояльності

Несерйозне ставлення до бізнесу
Для багатьох початківців саме поняття бізнесу дещо неправильне. Для них це як модний атрибут. Їм подобається їх новий статус – власник бізнесу, але не сам бізнес. На жаль, несерйозне ставлення до бізнесу не приносить результатів, а призводить лише до краху.