Apple придбає Sony?

Apple придбає Sony Якщо це виявиться правдою, то стане найбільшою угодою поглинання за останнє десятиліття. Принаймні, одні лише чутки про можливе поглинання Sony компанією Apple спровокували різке зростання акцій японського виробника електроніки, передає CNews.ru.

«Ноги» у чуток почали рости після того, як коментуючи фінансові результати компанії, Стів Джобс наголосив, що його компанія планує здійснювати значні придбання в найближчому майбутньому.

Станом на кінець вересня Apple мала на своєму рахунку $51 млрд. готівки, тоді як капіталізація Sony на сьогодні складає близько $34 млрд. Крім того, нещодавно в інтерв’ю агенції Bloomberg колишный виконавчий директор Apple Джон Скаллі (John Sculley) розповів про те, під яким сильним враженням залишився Джобс після того, як відвідав заводи Sony і побачив, наскільки злагоджено там організовано процес виробництва. “Зі всіх компаній Стів найбільше хотів би бути схожим на Sony”, – відзначив Скаллі.

Дохід Apple за результатами липня-вересня виріс до $20,34 млрд порівняно з $12,21 млрд у минулому році. Прибуток збільшився на 70% до $4,31. Sony ж з даними 1-го кварталу 2010-2011 фінансового року зуміла досягнути доходу $18,92 млрд. Втім її прибуток виявився набагато скромнішим, ніж у Apple – всього $294 млн. А аналогічний період минулого року компанія взагалі закінчила “у мінусі”.