Народження імені: Opel

Народження імені: OpelАдам Опель, виробник швейних машин з 1862-го року, вирішив зайнятися також виготовленням велосипедів. Після відвідування в 1898-му році Берлінського автомобільного салону він і його п’ятеро синів зрозуміли, що майбутнє – за автомобілями.

Вони припинили виробництво швейних машин і велосипедів, купили невелику майстерню Lutzmann і в 1898-му році випустили свій перший автомобіль Opel-Lutzmann. У 1911-му році вони сконструювали першу пожежну машину, і дотепер виробництво пожежних машин залишається спеціалізацією фірми Russelheim. У 1929-му році завод Opel став філією General Motors.

У Франції Opel став відомий з кінця 70-х років минулого століття завдяки його моделі Kadett, яка вигідно відрізнялася від громіздких американських автомобілів, таких як Senator, Kapitаn, Commodore (“адмірал”), чиї назви персоніфікують соціальне благополуччя.

У 80-х роках зійшла з конвеєра Corsa (з італійського перекладається як “перегони” або “біг”), яка відкрила серію назв, що закінчуються на “а”: Olimpia, Manta (гігантський скат), Ascona (бальнеологічний курорт на березі озера Мажор), Vectra, Astra, Tigra. На всіх моделях автомобілів марки Opel збережена його первісна емблема – символ швидкості: блискавка в горизонтальному положенні, розміщена в овалі.

MUST READ:  Кінець брендінгу?

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”