Принцип Пештіго

Чи знаєте ви, якою була найбільш руйнівна пожежа в американській історії?

Якщо ви назвете Велику чиказьку пожежу, яка почалася 8 серпня 1871 року, ви помилитеся. Поки горів цей вогонь, ще страшніша пожежа вирувала за 250 миль на північ, навколо Пештіго, штат Вісконсін.

«Навколо» Пештіго — це тому, що та пожежа знищила кілька міст на площі 2400 квадратних миль. Пожежа в Пештіго все ще горіла через чотири дні після того, як була погашена пожежа в Чикаго. В результаті загинуло понад 1500 людей.

Якщо ви ходили до початкової школи у Вісконсіні, де учні вивчають історію штату у четвертому класі, можливо, ви знаєте про пожежу в Пештіго. А якщо ні, то дуже велика ймовірність, що ви ніколи про неї не чули до цього моменту.

Частково причина в тому, що пожежа в Чикаго знищила більшу частину одного з найбільших міст США. Там було багато репортерів, які писали про неї. Згодом виникла чарівна історія про те, як корова перекинула ліхтар.

MUST READ:  Бізнес-школи: перехід на нові рейки

Навіть якби хтось, скажімо, у Нью-Йорку почув про пожежу в Пештіго, це могло б не здатися важливим. «Пештіго? Ні, ніколи про це не чув». Але в Пештіго були знищені телеграфні лінії, якими новини про пожежу швидко б дійшли до решти світу.

Тут є урок. Незалежно від того, наскільки великими, важливими чи дивовижними є деякі факти та події, ви про них не дізнаєтесь. Це приводить до принципу Пештіго.

Коли ви думаєте, що у вас є всі факти, подивіться ще трохи.

Коли ви думаєте, що у вас є хороше вирішення проблеми, рухайтеся вперед, щоб побачити, чи є краще.

Коли ви думаєте, що проявили належну обачність, глибоко вдихніть і зробіть ще один дзвінок.

Важливий факт, який вам потрібен, може бути десь поруч, просто поза полем зору.

За матеріалами Three Star Leadership

Ілюстрація: news.uwgb.edu