3 ідеї для систематизації особистого навчання

3 ідеї для систематизації особистого навчанняЯк систематизувати особисте навчання? Особливо у наш неспокійний час, коли потік щоденних рутинних завдань майже не залишає часу для цього?

Ось три простих ідеї, котрі можуть стати в нагоді.

1. Починайте день з читання літератури, що надихнає. Напевне, кожен визначить для себе сам, які саме книжки його можуть надихнути. Але кілька сторінок доброї книги за філіжанкою ранкової кави здатні задати настрій на день.

2. Зробіть із власного авто навчальний клас. Ми стільки часу проводимо в авто (як за кермом, так і на пасажирському кріслі), що цього часу, напевне, вистачило би на вивчення японської мови. В наш час що завгодно можна знайти в аудіоформаті – від книг із менеджменту до начитки свіжих статей із журналів. Ставте диск та слухайте.

А ще є подкасти. Передплачуєте стрічку на ту тему, котра вас цікавить, і отримуєте на ваш iPod із певною периодичністю аудіофайл, наприклад, раз на тиждень. Для тих, хто не знає, і HBR, і McKinsey мають свої стрічки подкастів. Далі підключаєте iPod до аудіосистеми вашої автівки і перетворюєте нудний затор на дорозі на захоплююче прослуховування виступів фахівців, лекцій та навчання.

MUST READ:  Принцип Пештіго

3. Візьміть на озброєння стару добру шкільну систему. Створіть план із тих царин знань, які хотілось би опанувати, або тих книжок, які хочеться прочитати. Заведіть щоденник і записуйте ваші успіхи або невдачі, відстежуючи баланс запланованого/зробленого.