Зраджуйте своїм ідеям!

Зраджуйте своїм ідеям!В умовах гіперкомунікації та інформаційного вибуху, які нас супроводжують, нові й проривні ідеї стають відомими нам зі все зростаючою швидкістю. Застиглі способи мислення, за які ми схильні триматися, можуть реально стати на перешкоді інноваційним проривам. Еймбер Наслунд (Amber Naslund) закликає бути більш динамічними у роботі з бізнес-ідеями.

Ми маємо тенденцію хапатися за якусь ідею і витискати з неї майже все. Ми чіпляємося за неї з такою пристрастю, таким ентузіазмом, що іноді ми не в змозі помітити той випадок, коли наша ідея насправді просто непридатна до життя.

До цієї нашої інтелектуальної дитинки у нас емоційна прив’язаність. Наше его захоплюється нею, і врешті – ми виходимо заміж/одружуємося на вірі в те, що якось, колись, ми запровадимо цю ідею, і вона буде працювати.

І в цьому якраз проблема. Адже не кожну ідею варто доводити до логічного кінця. Ви не зобов’язані бути все життя вірні жодній із них. Іноді має сенс покинути стару ідею і «стрибнути в ліжко» з іншою.

MUST READ:  Чотири «C» досконалості творчої ідеї

Не знаю чи ви помітили, але наш світ сьогодні перебуває в шаленому русі. І справа не лише в технологіях. Сама наша культура, що звикла «зрізати кути», вчить нас, спробувавши одне, одразу переходити до чогось наступного. Ми непостійні. Ми не можемо бути вірними. Нас легко відволікти… о! це що, була мавпа?

Серйозно. Ваші ідеї не є священними. У вас обов’язково будуть і хороші ідеї, і не дуже хороші. Ними усіма можна покористатися, і викинути. Зіжмакування і викидання ідеї, яка не працює, не створює екологічного забруднення. Все нормально. Віддайте її на поталу левам. А після цього почистіть свій одяг і народжуйте нову ідею.

Помиляйтеся швидко (fail fast). Ламайте речі. Перелаштовуйте їх, закладайте їх, зраджуйте їм. Дійсно проривні штуки не трапляються просто внаслідок сидіння на тому самому сідалі посередності і сподівання, що щось покращиться, а ви будете це споглядати.

MUST READ:  Менеджмент у стилі Google - дитинство скінчилося?

Майте достатню сміливість, щоб ставитися до власних ідей як до матеріалу, який легко замінити – і одного разу ви помітите, що просто звільняли простір для ідеї свого життя, котра міцно схопить вас і весь світ у свої обійми.