назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: ІНШЕ (Особистий розвиток, Кар'єра, Творчість) ::

Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути

Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути

КУПИТИ КНИГУ - Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути


КУПИТИ КНИГУ «Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути
Автор(и): Маршалл Ґолдсміт, Марк Рейтер
Видавництво: "Наш Формат", — 2024

Опис:
Оригінал (англ.): "Triggers: Creating Behavior That Lasts—Becoming the Person You Want to Be" by Marshall Goldsmith, Mark Reiter

Чи уявляли ви колись «себе ідеальних»? А що зробили для того, щоб такими стати? Можливо, ви хотіли присвятити час рідним або почитати фахову книжку, але вже півтори години граєте в ігри на смартфоні. Давно мріяли схуднути, але не можете встояти перед ароматом тістечок. Середовище постійно відвертає нас від мети так званими тригерами — ароматами, ґаджетами й іншими дрібницями.

Як перемкнутися зі спокуси на бажану дію, а потім перетворити це на звичку, розповість Маршалл Ґолдсміт.

Чому ця книжка

Дієтологи пропишуть, що вам треба їсти, щоб схуднути, але не розкажуть, як дотриматися дієти у світі заманливої зовнішньої реклами й фастфудів. Лікар випише пігулки, але не проконтролює їх вживання. Маршалл Ґолдсміт розкаже, як за допомогою простої техніки «Щоденних запитань» (і її кількох модифікацій) впоратися зі своїми небажаними видами поведінки, здобути бажані і зробити все можливе, щоб бути щасливими.

Для кого

Для всіх, хто хоче змінити свої звички, впорядкувати життя і не жалкувати про ухвалені рішення.

Раніше книга видавалася під назвою «Перемикайся. Стань тим, ким хочеш бути»


ЦИТАТИ ˅

Відчуття образи

Змалку нас виховували вірити, що життя має бути справедливим, наші благородні зусилля і належна праця будуть винагороджені. Якщо ми не отримуємо належної винагороди, то здається, що нас обдурили. Розбиті сподівання породжують відчуття образи.

Лідер і послідовник всередині нас

Згадайте, як ви розпочинаєте свій день. Якщо ви схожі на більшість людей, то прокидаєтеся лідером із важливими планами на день. Ви навіть можете скласти список завдань. Дивлячись на нього, ви відчуваєте впевненість та мотивацію цього дня. А чому б і ні? У вас є план. План — це добре. У той момент ви функціонуєте як лідер. Але пізніше, впродовж дня, майже не усвідомлюючи, ви берете на себе іншу роль. Ви стаєте послідовником, людиною, яка має виконувати бажання лідера. Як лідер ви гадаєте, що послідовник усередині вас виконуватиме кожен наказ точно так, як його озвучено. І що ваше я-послідовник не матиме причин зазнавати невдач упродовж дня. (Зрештою, хто планує зазнавати невдач?) Ви ігноруєте можливість того, що працівник усередині вас може засмутитися через клієнта або колегу, може відволіктися на термінову ситуацію або просто не встигати через те, що зустріч затягнулася.


ВІД АВТОРА ˅
Тригер — це будь-який стимул, що перекроює наші думки на дії. Щогодини життя на нас, наче пускові механізми, діють люди, події та обставини, які мають потенціал для того, щоб нас змінити. Ці механізми-тригери з’являються раптово і неочікувано. Це можуть бути важливі моменти, такі як струс мозку Філа, або незначні — наприклад, поріз папером. Вони можуть бути приємними, як похвала вчителя, що підсилює нашу дисципліну та амбіції — і розвертає життя на 180 градусів. Або ж — контрпродуктивними, на зразок морозива у вафельному ріжку, яке порушує нашу дієту, або тиск із боку колег, що підштовхує до вчинку, який ми свідомо вважаємо неправильним. Вони можуть розворушити наші інстинкти конкуренції, починаючи від стандартного робочого «пряника», тобто підвищення зарплатні, та закінчуючи неприємним виглядом конкурента, який нас випереджає. Вони можуть спустошити, як, приміром, новина про серйозну хворобу коханої людини або про те, що компанію виставляють на продаж. Вони можуть бути настільки природними, як краплі дощу, що навіюють солодкі спогади.

Кількість тригерів майже незліченна. Звідки вони з’являються? Чому вони змушують нас діяти всупереч власним інтересам? Чому ми на них не зважаємо? Як фіксувати ті моменти — спускові гачки, які нас дратують, збивають із курсу або змушують відчувати, що у світі все добре — так, щоб ми могли уникати поганих і повторювати хороші? Як змусити тригери працювати на нас?

Наше оточення — найпотужніший пусковий механізм життя — не завжди діє нам на користь. Ми будуємо плани, встановлюємо цілі і ставимо особисте щастя на досягнення цих цілей. Утім наше оточення постійно втручається. Із кухні долинає запах бекону — і ми забуваємо про пораду лікаря знизити рівень холестерину. Наші колеги затримуються на роботі допізна — і ми відчуваємо обов’язок працювати на рівні з ними, тож пропускаємо бейсбольний матч своєї дитини, а потім ще один і ще один. Нам зателефонували, і ми зиркаємо на екран замість того, щоб дивитися в очі коханій людині. Саме таким чином те, що нас оточує, провокує небажану поведінку.

Оскільки чинники нашого середовища часто перебувають за межами контролю, ми можемо припустити, що не маємо на них великого впливу. Ми відчуваємо себе жертвами обставин. Маріонтками долі. Я це не приймаю. Доля — це набір карт, який нам видано. Вибір — це те, як розіграти ці карти.


Про авторів:

Маршалл Ґолдсміт (Marshall Goldsmith) — коуч кращих топменеджерів США, відомий бізнес-експерт, що входить до 50 найвпливовіших фахівців із менеджменту. Здобув кваліфікаційний ступінь магістра ділового адміністрування у Школі бізнесу ім. Келлі Індіанського університету. Видав кілька книжок, що були перекладені більш як тридцятьма мовами й опубліковані загальним накладом у два мільйони примірників.

Марк Рейтер (Mark Reiter) — письменник, літературний агент, бізнес-тренер, фахівець із психології особистості, управлінського менеджменту й бізнесу.


Зміст:
  • Вступ
  • Частина перша. ЧОМУ МИ НЕ ТАКІ, ЯКИМИ ХОЧЕМО БУТИ?

  • 1. Незаперечні істини поведінкових змін
  • 2. Тригери переконань, які миттєво зупиняють поведінкові зміни
  • 3. Річ в оточенні
  • 4. Визначаємо власні тригери
  • 5. Як працюють тригери
  • 6. Ми — хороші планувальники і погані виконавці
  • 7. Передбачення оточення
  • 8. Колесо змін
  • Частина друга. СПРОБУЙТЕ

  • 9. Сила активних запитань
  • 10. «Мотиваційні запитання»
  • 11. «Щоденні запитання» в дії
  • 12. Планувальник, виконавець та інструктор
  • 13. AIWATT
  • Частина третя. СТРУКТУРУЙТЕ, БУДЬ ЛАСКА

  • 14. Без структури немає вдосконалення
  • 15. Але це має бути правильна структура
  • 16. Поведінка під впливом виснаження
  • 17. Допомога потрібна тоді, коли вона найменш імовірна
  • 18. «Щогодинні запитання»
  • 19. Проблема з «досить добре»
  • 20. Стати тригером
  • Частина четверта. НЕ ЖАЛКУЙТЕ

  • 21. Коло мотивації
  • 22. Ризик жити без змін
  • Подяки


ВІДГУКИ ˅
«Мені неймовірно пощастило працювати з Маршаллом упродовж кількох років. Він дуже допоміг мені. "Тригери" — це природний розвиток роботи Маршалла, багато його ідей уже допомогли мені й багатьом іншим його клієнтам. Я впевнений, що зосереджений, практичний і проникливий підхід Маршалла допоможе вам у лідерстві, але найважливіше — він допоможе вам і в житті». — Джим Йонг Кім, 12-й президент Світового банку

* * *

«Я прочитала багато книжок із самовдосконалення й особистісного зростання, та «Тригери» пропонують реально свіжі ідеї, які раніше мені не траплялися. Вихідною точкою Маршалла є те, що всіх нас на роботі та в особистому житті переслідують психологічні тригери і тригери оточення. Часто здається, що наше навколишнє середовище перебуває поза нашим контролем, але в нас завжди лишається вибір, як саме відповісти йому. Ця книжка про те, як можна вийти за межі цих руйнівних факторів і керувати ними заради важливих і довгострокових змін». — Келлі Річардс, генеральний директор The All Access Group, бізнес-консультант


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Марк Рейтер):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua