назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Стратегія ::

Ефективний керівник

Ефективний керівник

КУПИТИ КНИГУ - Ефективний керівник


КУПИТИ КНИГУ «Ефективний керівник» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Ефективний керівник
Автор(и): Пітер Ф. Друкер
Видавництво: "КМ-Букс", — 2018

Опис:
Оригінал (англ.): "The Effective Executive" by Peter F. Drucker

У найвідомішій книзі Пітера Друкера піднімається тема ефективності працівників розумової праці, які отримують у сучасній організації статус керівника, якщо в силу свого посадового становища чи знань вони відповідають за роботу, що безпосередньо впливає на здатність цієї організації функціонувати й добиватися результатів.

Щоб стати ефективним керівником, недостатньо бути розумним і багато працювати. Щоб бути ефективним, не потрібно спеціальних навичок, талантів або схильностей. Щоб працювати ефективно, керівнику досить виконувати певні прості правила, описані й прокоментовані в цій книзі.

Сьогодні ефективні керівники швидко перетворюються на найважливіший ресурс суспільства, а ефективність на керівній посаді стає нагальною потребою будь-якої людини, націленої на успіх і самореалізацію. Цього прагнуть і ті, хто тільки починає працювати, і ті, хто вже пройшов певний шлях кар’єрними сходами.

Теми, які описані в книзі:

  • Тайм-менеджмент;
  • Визначення пріоритетів;
  • Самоорганізація;
  • Підвищення продуктивності;
  • Прийняття ефективних рішень.

Книга видана також російською — "Эффективный руководитель"


ЦИТАТИ ˅
«Аж ніяк не є беззаперечним фактом, що організувати інших людей насправді можливо. Але людина завжди може організувати саму себе. Насправді, керівникам, які не організовують себе для досягнення ефективності, не варто сподіватися, що їм вдасться організувати своїх партнерів та підлеглих. Один із основних інструментів керівництва — власний приклад».

* * *

«Керівники та менеджери — це люди, які діють. Знання не приносить користі керівникам, поки його не впроваджують у дію».

* * *

«Хоч би де менеджер працював — у приватній компанії, в лікарні, в державному органі чи у профспілці, в університеті чи в армії — від нього передусім очікують, що він досягатиме саме тих результатів, які потрібно. А це якраз і означає, що від нього очікують ефективності. Однак високоефективних людей помітно бракує на керівних посадах. Високий інтелект серед управлінців досить поширений. Хороша уява — теж далеко не рідкість. Рівень їхньої обізнаності зазвичай високий. Але, схоже, ефективність людини мало корелює з її інтелектом, уявою чи знаннями. Розумні люди часто разюче неефективні: вони не усвідомлюють, що геніальна ідея не є досягненням сама по собі. Вони так і не засвоїли, що ідеї переростають в ефективність тільки внаслідок тяжкої систематичної праці. І навпаки — в кожній організації є кілька високоефективних, але не особливо обдарованих талантами трудяг. Поки інші гарячково метушаться — адже люди з гострим розумом так часто плутають гарячковість і метушливість із «творчим характером», — ці трудяги просто помалу переставляють ноги і доходять до результату першими, немов черепаха у тій старій байці».

* * *

«Керівна функція людини розумової праці не залежить від того, чи є в неї підлеглі. В одній компанії маркетолог може мати штат із двохсот підлеглих, тоді як у головного конкурента цієї компанії відділ маркетингу може складатися з одного-єдиного працівника, у якого з підлеглих — тільки секретар. Це не має особливо впливати на очікування від роботи обох цих працівників. Це адміністративні деталі. Звісно, двісті людей можуть виконати значно більше роботи, ніж одна людина. Але з цього не випливає, що вони більше вироблять і зроблять більший внесок у справу компанії».

* * *

«Ефективні керівники знають, що час — це обмежувальний чинник. Потенційні результати будь-якого процесу завжди обмежені найбільш дефіцитним ресурсом. У процесі, який ми називаємо «досягненням», таким ресурсом є час».


Про автора:

Пітер Друкер (Peter F. Drucker, 1909-2005)

Легендарний теоретик менеджменту, який здійснив колосальний вплив на бізнес у XX столітті. Попрацювавши журналістом у Відні, 1937-го року Друкер переїхав у США. Це він перетворив менеджмент у шановану і затребувану дисципліну, це за його порадами вибудовували свої моделі управління найбільші корпорації — General Motors, General Electric, Chase Manhattan та інші.

Друкеру належать багато ідей менеджменту сьогоднення: від управління за допомогою цілей і теорії глобального ринку до ідеї про важливість працівників інтелектуальної праці.

Пітер Друкер написав більше тридцяти книг, викладав у провідних університетах і навіть у 95 років продовжував консультувати. В останні роки життя він тверезо і критично оцінював плоди своєї праці — структури сучасних корпорацій, — і пропонував способи їх перебудови.


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Пітер Ф. Друкер):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua