Темний бік власного бізнесу

Темний бік власного бізнесу Ідея щодо створення власного бізнесу сьогодні не спадає на думку хіба що лінивому. Так вже склалося, що бути підприємцем у наш час – модно. Втім, Корбет Бар (Corbett Barr), популярний блогер та засновник компанії Insanely Useful Media, розповідає про зворотний бік підприємництва.

Корбет Бар розповідає історію однієї зі своїх читачок, яка покинула роботу близько року тому, щоб розпочати власний бізнес і більше подорожувати світом. Втім, вона зіткнулася з труднощами і з часом почало наростати хвилювання. Попри наявність доволі суттєвих заощаджень, страхи, пов’язані з можливим “пересиханням” грошового потоку, були настільки сильними, що вона попросту не могла сконцетруватися на бізнесі.

Шлях до власного бізнесу – далеко не завжди встелений трояндовими пелюстками. Радше навпаки – практично завжди це величезний стрес, з яким здатна справитися не кожна людина.

Корбет наводить кілька фактів, які дозволяють поглянути на зворотній бік підприємницва, на який чомусь так часто забувають звернути увагу мрійники:

MUST READ:  Працюйте над створенням стосунків, а не планів продажу

1. Особисті проблеми нікуди не зникнуть тільки через те, що ви створили власний бізнес. Якщо ви почуваєтесь нещасними, не розглядайте власний бізнес як панацею. По суті, стартап – це емоційні американські гірки. Тому, якщо у вас немає емоційної стабільності – швидш за все ви не зможете поводитися адекватно і вести бізнес.

2. Сильні переживання, хвилювання, а іноді – навіть напади паніки – дуже розповсюджені серед підприємців. Сам Корбет признається, що його хвилювання іноді було настільки сильним, що доводилося звертатися до лікаря. І це безсумнівно вплинуло на загальний стан його здоров’я.

Вирішивши стати підприємцем, ви також будете хвилюватися про все на світі. Вас лякатиме перспектива залишитися завтра без грошей, ви боятиметесь провалу. І якщо ви не відчуваєте у собі внутрішніх сил справитися з цим страхом – краще навіть не починати.

3. Через бізнес можуть постраждати ваші стосунки. Чи уявляєте ви розвиток стосунків при вашій повній фізичній недоступності та емоційній відстороненості? А саме такими ви будете в період зародження бізнесу!

MUST READ:  Фінансові директори також пишуть блоги!

Корбет з полегшенням розповідає, що йому дуже пощастило з дружиною, яка підтримувала його у всьому. Втім, далеко не всім так щастить з “другою половинкою”. Тому вам слід серйозно задуматися, чи вартий ваш бізнес зруйнованих стосунків.

4. Існує дуже високий шанс, що ваш перший бізнес виявиться провальним. Вам потрібно бути готовим до того, що ваша перша спроба виявиться провальною. Якщо так станеться – ви повинні сприймати це за норму. Аномалією було б, якби перша ж спроба виявилася успішною!

Перший провал має для підприємця дуже велике значення, оскільки саме він може стати найкращим вчителем і гарантувати успішність у майбутньому.

Якщо ж прочитавши це ви все ще хочете створити власний бізнес, очевидно, підприємництво у вас в крові!