Чому може навчитися кожен підприємець у ремісницької сфери

Чому може навчитися кожен підприємець у ремісницької сфери Чоботярі, ткалі, в’язальники, меблярі, художники та інші підприємці, які працюють у сфері індивідуального ремісництва, можуть багато розповісти про підприємництво, переконана Версі Вартаніан (Varci Vartanian). Своїми думками вона ділиться на сторінках блога The Daily Muse.

Протягом кількох останніх років індустрія саморобних виробів суттєво зросла. Сьогодні один із найбільших інтернет-магазинів Etsy продає практично все – від помідорів, вирощених на грядках окремих ремісників-фермерів, до високоякісної шкіри, обробленої вручну. На ньому зареєстровано більше 800 000 продавців, чиї продажі оцінюються у $224,7 мільйонів доларів.

Чому ж можуть навчитися підприємці у винахідливих та амбітних ремісників?

1. Розуміти основи бізнесу (навіть якщо це не ваша ключова компетенція). Це означає, що ви повинні принаймні на базовому рівні розібратися з фінансовими аспектами функціонування організації, навчитися формувати бюджет та розуміти систему оподаткування.

2. Соціальні медіа – ваш найкращий товариш та помічник. Саме соціальні медіа дозволяють донести інформацію про ваш продукт широкій аудиторії, при цьому не виходячи за рамки скромного маркетингового бюджету. А це значить, що чим би ви не займалися, вам доведеться засвоїти ще одну науку – поринути у світ блогів, твіттера та фейсбука…

MUST READ:  Мотивація буває тільки внутрішньою

3. Не варто недооцінювати рівень власних знань та здібностей. Звісно, ступінь MBA ще нікому не завадив, але якщо у вас його немає і найближчим часом не буде – це ще зовсім не означає, що ви не здатні створити власний бізнес. У світі існує безліч можливостей для навчання: тематичні конференції, зустрічі та форуми, не кажучи вже про безмежний пласт безкоштовної інформації в Інтернеті – все це допоможе вам швидко досягнути необхідного рівня.

4. Прислухайтеся до власних бажань. Всі ми досягаємо найбільшого успіху в тому, у що віримо і від чого отримуємо найбільше задоволення. Та незалежно від того, що вам подобається, ви практично завжди знайдете спосіб втілити цю пристрасть у підприємництві. “Ваш вибір безпосередньо впливає на якість вашого життя, – пояснює Келлі Ренд (Kelly Rand), програмний директор компанії HelloCraft. – Займаючись підприємництвом ви самостійно формуєте свій графік, встановлюєте очікування та плануєте… Ви і тільки ви, а не хтось сторонній, відповідаєте за власний успіх”.