8 переконань виняткових підприємців

8 переконань виняткових підприємців Нейл Петел (Neil Patel), співзасновник двох інтернет-компаній Crazy Egg та KISSmetrics, на сторінках видання Quick Sprout ділиться своїм досвідом підприємництва. Він розповідає про вісім ключових переконань, які значною мірою визначають потенційну успішність майбутнього стартапу.

“Мені поталанило рости у сім’ї підприємців і бути знайомим із багатьма талановитими власниками бізнесу, – розповідає Нейл. – І я звернув увагу, що всі успішні підприємці дотримуються певного набору переконань”.

1. Прийміть рішення і дійте! Всі ми боїмося вийти за рамки зони комфорту чи зробити помилку. Саме цей страх призводить до того, що в результаті і через 10, і через 20 років ми так і не починаємо нічого робити. Тому, якщо ви прийняли рішення, потрібно бути достатньо наполегливим, щоб йти до кінця не зважаючи ні на що. Тим більше, що помилки – це насправді позитивне явище. Адже саме завдяки помилкам ми навчаємося і здобуваємо досвід.

2. Намагайтесь демонструвати пристрасть, замість того, щоб гнатися за ідеальним продуктом. Існують тисячі підприємців, які роками бояться вийти зі своїм продуктом на ринок, тому що бояться, що потенційні користувачі їх засміють. Насправді ж користувачам не потрібен ідеальний продукт. Що їм потрібно – то це пристрасна людина, яка стоїть за продуктом.

MUST READ:  Працюєте з дому? Скористайтеся порадами...

3. Уникайте синдрому “некрасивої дитини”. Підприємці часто “закохуються” у власні ідеї і не можуть відмовитися від них, навіть якщо очевидно, що ідея провальна. Це схоже на поведінку батьків, які вважають свою дитину найкрасивішою, навіть якщо для всіх інших очевидно, що дитина некрасива.

4. Знайдіть точку прибутку і розширюйте її. Знайшовши ідею, яка здатна стати прибутковою, ви повинні зрозуміти, яким чином можна розширювати свій продукт, щоб захопити максимальну частку ринку.

5. Не задумуйтесь про перешкоди – кидайтеся на них впевнено і сміливо. Не існує ідеального часу для того, щоб стати підприємцем. Якщо ви молодий і ще не маєте сім’ї – це безперечно, набагато кращий час для створення бізнесу, ніж коли у вас буде дружина/чоловік та діти. Вам доведеться покинути найману роботу і почати новий бізнес. Безперечно, це велетенський ризик. Але невже ви справді вірите, що він стане меншим через два чи три роки?

MUST READ:  Ознаки жалюгідної роботи

6. Підприємництво – це не війна. А вміння вирішувати проблеми своїх клієнтів і перетворювати їх на прибуток для себе та своєї компанії.

7. Наймайте повільно – звільняйте швидко! Основна умова успішного розвитку бізнесу – уважно підходити до підбору та найму персоналу, але ні секунди не сумніватися, коли стає очевидно, що ви найняли не ту людину.

8. Не бійтесь створити кілька провальних компаній, перш ніж вам вдасться створити успішний бізнес. Ваш перший стартап буде сповнений помилок та не завжди приємних уроків. І це прекрасно! Тому що ваш другий бізнес буде кращим, а третій – ще кращим… І тільки від вашої наполегливості залежатиме, чи досягнете ви “точки успіху”.