Сім стартапів, що змінюють свою галузь

Кожен бізнесмен мріє про таку компанію, яка сколихне свою галузь і переверне ринок. Тим не менш, такі інноваційні компанії трапляються вкрай рідко – бізнесмени швидко виявляють нішу на ринку або новий спосіб надання послуг, і як тільки ніша знайдена, знаходяться охочі вкласти мільйони у фінансування і захоплення величезних сегментів ринку. Але видання Inc. знайшло такі компанії і опублікувало добірку з історій успіху кількох стартапів, що можуть змінити свою індустрію вже в цьому році.

FirstJob

Платформи з оголошеннями про роботу популярні вже досить давно, але FirstJob підняв ідею на новий рівень, дозволивши за допомогою квітів і різних фотографій створювати привабливі профайли здобувачів. Інформацію про вакансії розміщують з фотографією офісу, нотатками про звички колективу і робочу атмосферу.

FirstJob вже може похвалитися 1,3 млн. користувачів, і немає ніяких ознак того, що зростання компанії сповільниться протягом 2015-го року.

ActiveHours

Американські робітники вже звикли до того, що їм платять кожні два тижні, але ActiveHours спробував змінити цю традицію. Пробіл у часі між виконаною роботою і моментом отримання оплати призводить до фінансових проблем у тисяч робітників. З ActiveHours співробітники можуть “розблокувати” свої доходи і отримати гроші, як тільки завершать свою справу.

ActiveHours на даний час доступний за умов роботи з погодинним графіком, і пропонує користувачам безліч привілеїв. І замість того, щоб стягувати відсотки або плату за використання, ця революційна програма приймає оплату з користувачів у такому розмірі, в якому вони самі вважатимуть за потрібне.

MUST READ:  Як покращити власну креативність, або... Мистецтво копіювання

Exitround

Злиття та поглинання – це дуже чутливий бізнес, що вимагає високого рівня професіоналізму. Здається, Exitround збирається докорінно поміняти традиційне уявлення про нього завдяки створенню інтерактивних мереж в індустрії М&A. Мережа являє собою сайт, який пов’язує продавців і потенційних покупців. Зараз програма використовує алгоритм, який пропонує покупцям різні варіанти покупки з високим рівнем таргетингу за запитами, а продавці, котрі отримують пропозиції, також можуть використовувати запити клієнтів у своїх цілях.

Exitround встановлює безпечний інтерактивний зв’язок в інноваційному мережевому М&A-світі, дозволяючи новим продавцям і покупцям працювати на одній платформі. Незважаючи на те, що мережа працює в онлайн-режимі, кожна угода розглядається з максимальною конфіденційністю і анонімністю, щоб задовольнити потреби професіоналів, які працюють на платформі.

Reserve

Втомилися боротися за бронь у популярному ресторані? Ця програма – якраз для вас. Використовуючи додаток, ви можете забронювати столик, за яким ви хочете повечеряти, а також вказати перелік страв і заплатити за замовлення по закінченню трапези.

Якщо у вас виникли проблеми з бронюванням місць у ресторані, ви можете використовувати додаток, щоб запропонувати більшу плату за вибране меню. Ця функція програми дозволяє ресторанам заробити приблизно на 15-20 доларів більше, щоб відшкодувати збиток від скасованого бронею. Незважаючи на те, що додаток до цих пір використовується тільки в бета-версії, він вже став популярним у багатьох містах США.

Fastly

Fastly – це файлообмінник, що дуже стрімко набирає обертів. З моменту заснування в минулому році він заробив вже більше 40 мільйонів доларів. Серед інших файлообмінників Fastly вирізняє те, що платформа має вузьку спеціалізацію контенту – додатки, мобільний і користувальницький контент. Як тільки користувачі сервісу завантажують новий додаток, програмне забезпечення видаляє стару інформацію і очищає кеш.

MUST READ:  Креативність чи інновації?

Наводячи як агрумент свою інноваційність та безпеку, компанія отримала таких великих клієнтів, як Twitter, Pinterest, Shopify і Fast Company, але не зупинилася на цьому і продовжує зростати.

Glam Squad

Додзвонитися в салон за пару хвилин до відвідування і бігти дворами, щоб скоротити дорогу – це вже минуле століття. Зайдіть у Glam Squad, додаток, що дозволяє користувачам спілкуватися зі стилістами і домовлятися про отримання послуг залежно від вказаного місця. Коротше кажучи, ви вибираєте потрібну послугу, встановлюєте час зустрічі, і фахівець приїжджає за вказаною вами адресою. Виходить щось на зразок сервісу за викликом команди стилістів додому.

Ще приємніше те, що Glam Squad виставляють майже ті ж ціни, як і в звичайних салонах, – тому не дивно, що популярність додатка так стрімко зростає.

Gigya

Big data – це модна тема для сучасного світу маркетингу. І досить велика кількість компаній розробляють програмне забезпечення для того, щоб допомогти бізнесу розібратися зі своєю інформацією. Gigyа – це ізраїльська компанія, яка забезпечує управління користувачами, щоб допомогти компаніям знайти клієнтів онлайн і спілкуватися з ними через онлайн-платформи. За компанією Gigya варто уважно стежити у 2015-му році, поряд з такими монстрами, як Walmart, Pepsi і Adidas.

Ілюстрація: Shutterstock