Як повністю знищити мотивацію команди

Як взяти і… розвалити свою команду? Автори блогу WISP подумали і зібрали шкідливі поради — найкращі способи демотивувати своїх підлеглих, підірвати їхній моральний дух і взагалі схилити до звільнення з компанії. Зрозуміло, якщо ви все ж таки хочете досягти протилежних результатів, то варто діяти навпаки.

Відхиляйте будь-які пропозиції команди

Ніхто не любить, коли до його думки не прислухаються, а коли таке трапляється в команді, націленої на якийсь креативний процес — це взагалі творче самогубство. Саме тому не вислуховувайте своїх колег, не прислухатися до їхніх зауважень і не розглядайте вдалі ідеї. Не давайте їм шансу, особливо якщо їхня точка зору відрізняється від вашої.

Не майте ніякого бачення бізнесу

Якщо у вас немає бачення компанії, звідки вашим співробітникам його знайти? Кращий спосіб мотивації — дати своїм працівникам можливість бачити образ бренду, його цілісність, його майбутнє. Уникайте цього. Якщо цього немає, то про що взагалі говорити? Мотивацію як рукою зніме.

MUST READ:  Нова бізнес-модель: Все просто і безкоштовно!

Постійно стежте за співробітниками

Влаштовуйте постійні зустрічі, максимально забирайте робочий час підлеглих, не залишайте їх ані на хвилину. Та й чому б посіяти у своїх колегах підозри в параної з вашого боку .

Нічим не допомагайте своїм співробітникам, не давайте їм порад

Один із найбільш дієвих засобів для деморалізації колективу — показати їм своє байдуже ставлення до спільної справи. Просто залишайте все на самоплив.

Загрожуйте

Ставте перед своїми працівниками безглузді погрози, на зразок позбавлення премій, вихідних і бонусів від виконаної роботи, і у вас буде досить вагомий шанс побачити найближчим часом заяву про звільнення.

Звинувачуйте працівника у всіх смертних гріхах, несправедливо критикуйте, дисциплінуйте без приводу, відміняйте вихідні і взагалі шкодьте йому якомога більше — це явно змотивує його… на те, щоб вилити вам в обличчя склянку води.

Перекладайте відповідальність

Якщо ви керівник (у будь-якому прошарку ієрархії), то перекладання відповідальності за помилки і провали в роботі — вірний спосіб негативно заручитися підтримкою працівника. Така поведінка створить в офісі атмосферу недовіри і негативу, що тільки злякає співробітників.

MUST READ:  Пробники – найкращий спосіб отримати нових клієнтів

Виключайте можливість для розвитку

Один із мотиваторів відвідування робочого місця (окрім, власне, періодичної видачі грошей за цей процес) — можливість зростання і руху по кар’єрних сходах.

Немає нічого складного, щоб заблокувати цей процес: не запрошуйте професійних тренерів для розвитку своїх працівників, не влаштуйте мовні курси і не виділяйте взагалі час для навчання. Ні в якому разі не влаштовуйте тренінги і бізнес-ігри!

Вимагайте неможливого

Пропонуйте співробітникам недосяжні завдання, вимагайте неможливого. Як тільки співробітник зрозуміє, що не зможе надати очікуваний від нього результат, він моментально задумається: «А в чому сенс? Я все одно не подужаю цю задачу». А вам це і треба.

Ілюстрація: Shutterstock