Товстуни коштують роботодавцям дорожче

Хоча суперечливе дослідження, проведене Duke University, насамперед стосувалося американських співробітників (нація, яка найбільше страждає від ожиріння), все ж його висновки повинні застерегти і вітчизняних офісних працівників. А особливо – їхніх роботодавців. Адже, як пише management-issues.com, американці, які страждають від ожиріння, подвоюють шанси травмування на робочому місці і набагато частіше, ніж їхні колеги, беруть лікарняні дні.

На найбільш загрозливих стадіях ожиріння, працівники використовують у 13! разів більше лікарняних днів, ніж їхні колеги, які перебувають у хорошій фізичній формі. Причиною пропусків зазвичай бувають незначні травми та проблеми зі здоров’ям. При цьому ймовірність травмування товстуна у сім разів вища, ніж звичайного працівника.

“Просканувавши” солідну базу із 11 728 працівників, дослідження виявило, що люди, які страждають від ожиріння, набагато частіше пошкоджують такі частини тіла як спина, зап’ястя, руки, шия, плечі, гомілки, коліна та ступні.

При цьому дослідження виявило пряму взаємозалежність ожиріння співробітника та тієї суми, яка щорічно витрачається на нього роботодавцем. Результат очевидний: що товстіший працівник, то більше на нього витрачають.

MUST READ:  Не прогулюй роботу й отримаєш новий автомобіль Toyota

Один зі співавторів дослідження, доктор Тралс Остбай (Truls Ostbye) наголошує, що дане дослідження ні яким чином не повинно вплинути на ставлення роботодавців до тих співробітників, які страждають від ожиріння. Навіть навпаки – основною метою дослідження якраз і є впровадження додаткових спортивних програм у компаніях.

Проте, по суті результати дослідження „підливають масла у вогонь” дискусії про те, яким чином старіння працівників, та їхнє ожиріння ставить західні організації у неконкурентну позицію, порівняно зі спритними східними компаніями.