GMC 2007 стартував! Перший тур змагання

Перший тур Global Management Challenge 2007 розпочався у вівторок 22 травня. Вже у п’ятницю 25 травня відбувся закономірний збір команди „Creative Management.com.ua”. Від загальних організаційних питань, учасники доволі швидко перейшли до обговорення стратегії компанії. Команда отримала на руки початкові умови для розвитку бізнесу. Фактично, кожна з команд (яких у групі 7) отримала на руки 5 управлінських звітів про діяльність компанії, якою їй і доведеться керувати протягом подальшого періоду.

Creative Management.com.uaТаким чином, протягом наступних 5 кварталів (які в реальному часі перетворяться на 5 тижнів) команді слід буде приймати управлінські рішення, спрямовані на розвиток компанії та підвищення вартості її акцій. Із 7-ми команд, які знаходяться в одній групі, до другого туру гри потраплять дві – ті, чиї акції наприкінці раунду коштуватимуть найбільше. За цей час конкуренти матимуть змогу відчути справжнісінький бізнес-ажіотаж навколо маркетингової стратегії, планування продажу тощо. Ситуація ускладнюватиметься ще й тим, що всі команди, які отримали на руки однаковісінькі умови, муситимуть створити своєрідний ринок. Тобто, випускаючи продукти і пропонуючи їх споживачам, вони створять реальну конкуренцію. Від поведінки одних залежатиме результат інших.

MUST READ:  Результати 5-го (фінального) етапу другого туру GMC-2007

„Ми чудово усвідомлюємо, що результат гри у першому раунді залежатиме не тільки від обраної нами стратегії, але й від тих кроків, які будуть здійснені нашими конкурентами, – пояснює капітан команди „Creative Management.com.ua” Андрій Галич. – Ситуація ускладнюється ще й тим, що фактично ми працюємо у віртуальному режимі: через Інтернет та завдяки телефонам. Поки-що такий підхід ускладнює роботу команди, але ми будемо сподіватися, що він не стане на перешкоді до досягнення мети”.

Що ж, як і варто було очікувати, перед командою постали перші труднощі. Побажаймо ж їй достойно прийняти всі виклики і досягнути поставлених цілей. Тим більше, що перші кроки на шляху до перемоги вже зроблені, а судячи із вогників у очах учасників, нерегулярні зустрічі не зможуть стати перешкодою на шляху до перемоги. Тож нам залишається чекати 29 травня, а разом з ним – результатів першого туру.