Ден Вальдшмідт: 9 кроків до створення вашої видатної камбек-історії

Ден Вальдшмідт (Dan Waldschmidt), маркетолог, підприємець, автор книги «Вийди за межi» (EDGY Conversations), у своїй статті пояснює, як правильно діяти у разі поразки.

У вас не вийде пройти шлях до успіху жодного разу не спіткнувшись. Ви точно наробите помилок. Ви зробите щось, що буде коштувати вам грошей, часу і дружби з людьми, яких ви любите. Ви будете почувати себе пригніченими, нещасними і повністю демотивованими.

На шляху до успіху не важливо, наскільки ви розумні або скільки у вас грошей. Якщо ви хочете досягти чогось більшого, зухвалого і цінного, ви неодмінно будете робити помилки в гонитві за цією метою. Ви будете пробувати різні речі і надто пізно розуміти, що це просто марна трата часу.

Єдині ліки від невдачі — знову встати на ноги. І намагатися знову.

Але це непросто.

Нова спроба після того, як ви вже зазнали невдачі, дається важко. Але це ваш єдиний варіант.

Якщо ви не збираєтеся здаватися, тоді єдине, що ви можете зробити, — це продовжувати рух уперед.

Успішний камбек — це навичка, яку вам потрібно освоїти. І ось як це зробити.

1. Зрозумійте, що ваша невдача — це не кінець світу. Ви нічим не відрізняєтеся від будь-якої іншої дивовижної людини, котра зробила щось значуще.

MUST READ:  Метод Баффета

2. Витратьте деякий час на те, щоб покопатися в причинах своєї невдачі. Не забудьте взяти блокнот і ручку, щоб записати результати. Не щадіть себе. Ви повинні дійти до причини, чому нічого не вийшло.

3. Дайте собі час, щоб охолонути. Можливо, вам допоможе кросфіт, біг, їзда на велосипеді, тхеквондо або парилка. Фізичні вправи загострюють розум, допомагають вам зробити крок назад і трохи чесніше осмислити те, що сталося.

4. Складіть короткий список людей, які могли б допомогти вам уникнути невдач у майбутньому. Це можуть бути експерти у вашій справі або просто надихаючі люди, які допоможуть вам зберігати раціональний підхід і захопленість.

5. Сплануйте свою наступну спробу досягти успіху, використовуючи нові знання про те, що не працює. Приділіть увагу деталям і вкладіть все, що можете, в цей наступний крок.

6. Кожного дня виділяйте час на навчання, читання і зростання. Вам потрібно поповнювати емоційне паливо, яке ви витрачаєте в гонитві за величчю. І ось тут на допомогу приходить хороша книга.

MUST READ:  10 гріхів стартапера

7. Найміть класного тренера або знайдіть відповідального партнера. Проблеми в чужому житті знаходити легше, ніж розкривати власні слабкості.

8. Щодня робіть по одній маленькій речі, яку ви можете назвати успіхом. Це може бути дзвінок другу, розробка нової ідеї або просто повернення в офіс на кілька додаткових годин.

9. Кожного дня виділяйте час для самоаналізу, медитації або тиші. Найчастіше ваша метушня маскує реальні проблеми. Коли ви зупиняєтеся і починаєте міркувати, ваша мрія стає маною, і ви автоматично визначаєте, як швидше дістатися туди, куди ви хочете.

Легкого шляху до успіху не існує. Не існує простого, автоматичного плану, що допоможе вам відчути себе краще, коли ви відчули грандіозний провал. Програш ніколи не буде просто пережити. Вам ніколи не буде абсолютно комфортно відчувати незручність.

Але ви не повинні залишатися переможеними. Ви не повинні дозволяти нинішньої програшній ситуації ставати вашою життєвою історією.

Любіть себе настільки, щоб намагатися і далі. Вірте в себе в достатній мірі, щоб робити все, що буде потрібно для вашої мети.

Встаньте на ноги. Обтрусіться. Можливо, ви значно ближче до фінішу, ніж здається.

За матеріалами “Идеономика”