Сага про людей-“мильних-бульбашок”

Сага про людей-мильних-бульбашокУ блозі „Джобр” була опублікована, на мою думку, доволі цікава замітка про особливий тип офісних працівників, результативність яких ставиться під дуже великий сумнів. Їх назвали «мильними бульбашками» і зробили своєрідну класифікацію. Сподіваюся, у цьому списку Ви не знайдете себе 🙂

Зовні «бульбашка» нічим не відрізняється від звичайної людини. Він розумний, начитаний, вихований та, швидше за все, має вищу освіту. Однак є маленька, але досить відчутна відмінність: кращої «динамо-машини» вам не знайти. Тут усе по Фрейду, «динамити» всіх «бульбашку» вчили з дитинства: «сонечко, посидь, ми самі все зробимо», «бідна дитина, відпочинь після обіду», «прибирання – це не твоя справа, подивись краще мультик, пограй з лялькою або погуляй». Рано чи пізно «бідна дитина» виростає й стає «мильною бульбашкою», яка використовує цілий арсенал усіляких хитрощів задля досягнення однієї єдиної мети – нічого не робити.

Виявили співробітника-«бульбашку» украй складно. Він надто розумний для того, щоб виставляти свою лінь напоказ. Часто «бульбашки» застосовують різні тактики, щоб остаточно заплутати колег. Можна умовно об’єднати «мильних бульбашок» у кілька груп:

«Птах-балакун». Він буде розмовляти з усіма підряд – від прибиральниці до генерального директора. Увага! – винятково по робочих питаннях. Буде обговорювати глобалізацію, капіталізацію, інформатизацію і т.п., а також вплив всіх цих процесів на ринкову ситуацію. Тільки за своїм робочим місцем ви навряд чи побачите його більше 5-ти хвилин у день.

MUST READ:  10 ознак того, що ви нікого не надихаєте як керівник

«Центр всесвіту». Завжди й все заявляє авторитетно. Особливо наступне: «я думаю, шановний товариш Іванов упорається з поставленим завданням краще. Адже це робота більшою мірою для логіста/юриста/інженера».

«Зірка моя!». На цих бульбашок мило подивитися, тому що здебільшого – це молоді дівчата. Змилуйтесь, які звіти? Весна надворі і нігті майже добу не фарбовані, а фірма L’Oreal, між іншим, випустила надзвичайні тіні кольору недозрілого лайму, ось дивиться – Elle рекомендує. А як я в Єгипті відпочила… І так щодня з 9.00 до 18.00.

«Гігант думки». Навряд чи коли-небудь здоровався з ким-небудь нижче його за посадою. Він – інтелектуал-естет. Як можна розбазарювати цей дорогоцінний розум на роботу менеджера?! Скажете сноб? Плебеї! Та що ви взагалі розумієте в категоричному імперативі Канта!

«Figaro qua, Figaro la, Figaro su, Figaro giu». Виявити його складніше, ніж всіх інших. Він створює видимість дуже бурхливої діяльності. Погано те, що, хапаючись за все відразу, «бульбашка»-Figaro ще не довів до кінця жодного справи.

MUST READ:  Нестандартні прийоми Цукерберга, Гейтса і Маска щодо продуктивності

«Примара». Отут все просто: з відпустки на лікарняний, з лікарняного у відгул, із відгулу до зубного, від зубного по невідкладних справах і т.д.

«Вони називають це ексцентричністю». Співчуваю, якщо ви працюєте з такою «бульбашкою» у команді. Він істерик і холерик. По будь-якому дріб’язковому питанню піднімається такий крик, що хочеться залізти в тумбочку. Звичайно, ні про яку адекватність або лояльність і мові бути не може. Робота? Яка робота? Так ви тут що, збожеволіли всі?

«Свій хлопець». Б’юся об заклад, ви знаєте все про його проблеми? Ви знаєте навіть кольори плитки в його ванній, хоча ніколи не були у нього в гостях. Я вже не говорю про хворобу його собаки, вік його тещі, заміну масла в машині, крем для обличчя його дружини, колір його шкарпеток… Продовжувати?

«Я нічого не вирішую». Ця «бульбашка» грає в маленьку людину. Він розумний, хитрий і виверткий. Тільки із цими якостями людина може настільки витончено постійно перекладати відповідальність на інших.

А якщо задуматися про результати роботи мильних бульок? Згадайте, що залишається, коли вони лопаються на долоні 🙂