“Крадіжки” робочого часу у роботодавців

Крадіжки робочого часу у роботодавцівВсі ми, якщо казати відверто, частку робочого часу витрачаємо на речі, які з власне роботою аж ніяк не пов’язані. Хтось грає в ігри, хтось інтенсивно спілкується у чаті або в “асьці”, хтось піклується про регулярне поповнення своєї фотогалереї… Цей список можна довго продовжувати. І це, в принципі, нормально. Адже, наприклад, у Google кожен співробітник має 2 години у робочий день, які він може витрачати на власні потреби. Але, як кажуть, треба мати міру. Нещодавно служба Gallup провела опитування “крадіжок” робочого часу у роботодавців. Результати виявилися доволі несподіваними, пише Washington Profile.

Дослідження складалося із двох мікроопитувань. У рамках першого американці повідомляли, яку частину робочого дня вони витрачають на себе, а не на виконання виробничих обов’язків. У рамках другого: скільки часу, на думку опитаних, витрачають на себе їхні колеги.

26% жителів США заявили, що їх ніщо не здатне відволікти від роботи (!!!). 25% повідомили, що кожен робочий день вони крадуть у роботодавців менше години часу. 29% припустили, що в середньому вони недопрацьовують 1 годину, 11% – 2 години, а 7% – 3 години й більше. Таким чином, у середньому, кожен американець працює не 8, а 7 годин на добу.

MUST READ:  Чому ми не можемо робити 3 справи одночасно

Оцінки дисциплінованості товаришів по службі виявилися ще більш песимістичними. 18% жителів США заявили, що їхні колеги не витрачають робочий час на свої особисті потреби. 13% повідомили, що колеги крадуть у роботодавців менше години в день, 25% – 1 годину, 20% – 2 години, 12% – 3 години й більше. Таким чином, середньостатистичний роботодавець недоодержує від кожного працівника 1 годину 44 хвилини в день.

Найбільш дивне те, що подібна поведінка абсолютно не залежить від факторів, традиційно прийнятих у розрахунок. Однаково недопрацьовують чоловіки й жінки, люди, які люблять й, навпаки, які ненавидять свою роботу, високо- і низькооплачувані, працюючі в держструктурах й у приватному секторі, тощо.

А скільки часу “вкрали” у свого роботодавця Ви? 😉