Скільки «G» витримує ваш працівник?

Скільки «G» витримує ваш працівник?В авіації є такий термін як перевантаження, що позначається літерою G. Щоб неспеціаліст зрозумів, що це таке, нехай згадає ті почуття, які виникають при зльоті літака. Це і є те саме перевантаження, яке в цьому випадку дорівнює 1,5G. Нетренована людина може витримати навантаження до 5G. Після цієї відмітки з людиною відбуваються часто незворотні наслідки – погіршення зору, втрата свідомості тощо.

Погодьтесь, наскільки легше було б, якби дещо подібне (своя G) застосовувалось до кожного робочого місця. Адже зараз ми часто маємо такі фізичні та психологічні навантаження, які не передбачені ніякими посадовими інструкціями. Якого показника сягає перевезення грошей до банку в простій дамській сумочці в повному трамваї, або ж робочий день по 12 годин 6 днів на тиждень, або постійні зміни настрою керівника? Це також перевантаження, яке коштує нам поганого самопочуття.

От якби вже в тексті вакансії проставлялося чітке, припустимо, “G = 10”. І претендент на вакансію тут же може зорієнтуватися: “Так, це мої можливості. На теперішньому місці я всі 12 виконую”. Або навпаки: “Ні, це вже занадто хочуть. Шукайте дурня!”