А Ви роботоголік?

А Ви роботоголік?Для Браяна Курта (Brian Kurth) шести- чи навіть семиденний робочий тиждень – це норма! Та це й не дивно, адже Браян – це 41-річний власник бізнесу, який вважає за нормальне постійно недосипати. “Я рідко коли лягаю раніше півночі і майже завжди прокидаюсь о 5-тій ранку”, – признається Курт, власник Портлендської VocationVacations, компанія, яка надає людям змогу “протестувати” роботу їхньої мрії. “Проте, – додає він, – я ніколи не зміг би дотримуватись такого робочого графіку, якби всім серцем і душею не любив свій бізнес”, пише MSNBC.com.

З його точкою зору погодиться майже будь-який підприємець, який прагне створити власний малий бізнес. Ми звикли, що кожен підприємець – це наполегливий працівник. І в цьому немає нічого поганого до тих пір, поки така наполегливість не починає “вбивати” підприємців. Подальші події легко передбачити – наполегливий працівник поволі перетворюється на роботоголіка, якого очікує професійне вигорання.

MUST READ:  Бізнес-можливості для тих, хто завжди хоче бути попереду

Потреба балансу

Вміння делегувати повноваження – одна з основних навичок, яку слід набути кожному підприємцеві, який хоче досягнути здорового балансу між роботою та особистим життям. Для Курта досягнення балансу полягає у встановленні правил та їх дотриманні! “Оскільки мій роботоголізм негативно впливав на моїх друзів та сім’ю, я вирішив розділити ці дві сфери і приділяти достатньо уваги кожній з них”.

Ось кілька порад, які допоможуть вам уникнути щоденного стресу:

– інтегруйте відпочинок у ваш щоденний графік;
– смійтесь і розважайтесь;
– іноді відмежовуйтесь від усього – навіть від телефону;
– не забувайте про свою сім’ю і про себе самого;
– займайтесь фізичними вправами, щоб побороти напругу;
– відкрито розмовляйте з найближчими до вас людьми;
– не бійтесь просити про допомогу і отримувати її.

Підприємці можуть намагатися бути “супергероями”, але вони всього-на-всього люди. І постійний стрес, пов’язаний із розвитком та підтримкою бізнесу впливає на них вкрай негативно.