Швидкі та ефективні способи створення довіри в компанії

Швидкі та ефективні способи створення довіри в компанії Відсутність довіри в команді, яка працює в одній корпорації/команді/бізнесі, може мати безліч негативних наслідків, серед яких: підвищена конфліктність, відсутність ентузіазму, уникнення відповідальності та байдужість до результатів. Саме тому Стівен Чонг (Stephen Chong), професійний наставник та промовець, а також автор, який фокусується на розвитку “людських навичок” розповідає про чотири ефективні способи створення та підтримки довіри в компанії, на сторінках Australian Anthill.

Маючи статус топ-менеджера, ви можете керувати людьми. Але, на жаль, ви не можете наказати їм почати довіряти одне одному. Втім, як управлінець та учасник команди, ви можете безпосередньо впливати на процес створення довіри. І ось яким чином:

1. Дотримуйтесь обіцянок. Якщо ви щось пообіцяли, але не виконали обіцяного – це слугує надзвичайно потужним демотиватором. Довіра створюється роками, і може бути зруйнована за секунди.

2. Прислухайтесь до інших та навчіться бачити світ їхніми очима. Це допоможе вам заслужити їхню довіру.

MUST READ:  Головна нагорода за досягнення цілі у грі під назвою «бізнес» - наступна ціль

3. Впроваджуйте ініціативи, які допоможуть створити довіру. Проводьте “форуми” (як формальні, так і неформальні), де люди зможуть ближче пізнати одне одного та зрозуміти мотивацію своїх колег.

4. Створіть певні правила взаємодії в команді. Ці правила повинні стати частиною звички, яка визначатиме поведінку та комунікацію. До таких правил може входити, наприклад:
– ніколи нікого не засуджувати;
– поважати кожну точку зору;
– не критикувати через електронну пошту, а тільки при особистій зустрічі;
– допомагати одне одному (і т. п.).

Дотримання цих доволі простих принципів, на думку Стівена Чонга, допоможе побудувати довіру в компанії.