ПОДІЇ | Post Factum

Світові тренди в управлінському консультуванні: новаторство

Звіт з конференції

Автор: Роман Бурко, Strategic Consulting Group

17-18 травня 2013 року Всеукраїнська асоціація консультантів з управління IMC-Ukraine в партнерстві з Міжнародною радою інститутів управлінського консалтингу (ICMCI) провела в Києві третю Міжнародну конференцію консультантів з управління «Світові тренди в управлінському консультуванні: новаторство», на якій своїм досвідом і напрацюваннями поділились українські та іноземні консультанти.

Змінюється клієнт, змінюється консалтинг

Для більшості замовників консалтингу — власників бізнесу та управлінців — звичні колись консалтингові інструменти та підходи на кшталт економічної мотивації персоналу, налагодження бізнес-процесів, стратегічного позиціонування, вже не є чимось новим. Клієнт стає більш освіченим, а інформація більш доступною; і виникає попит на більш «тонкі» інструменти, цінність і свіжість яких відчувається клієнтом інтуїтивно і перевіряється на практиці через цифри і результати.

З іншого ж боку, змінюється і сам консалтинг як діяльність. Постійне оновлення методів та інструментів, розширення аналітичних, процесних, стратегічних та інших підходів, дозволяють вирішувати ті управлінські проблеми, які ще не так давно управлінці вирішували інтуїтивно чи на основі власних або внутрішньо організаційних знань. З кожним періодом менеджмент-консультанти пропонують бізнесу такі рішення, про можливості яких не говорилось.

Конференція: на сторожі якості професії

Відкрили конференцію Ельвіра Файзуліна, президент IMC-Ukraine, та Франческо Д’Апріль, голова ICMCI. Франческо відзначив, що ICMCI цінує і підтримує українських колег, які розвивають IMC-Ukraine, і наголосив на основних цінностях організації, що вона акумулює: високі стандарти роботи консультанта, яких дотримуються всі сертифіковані консультанти; мережа консультантів більш ніж у 50 країнах; постійна праця на підвищення престижу і якості професії менеджмент-консультанта у світі.

У конференції взяли участь професіонали з СНД, Італії, Голландії, Швеції та інших країн. Одним із найкращих став виступ CEO Business Models Inc., продюсера бізнес-бестселлера «Побудова бізнес-моделі», міжнародного консультанта з бізнес-моделювання Патріка ван дер Піля (Patrick van der Pijl). На його майстер-класі «Бізнес-модель консалтингу померла... Що далі?» учасники мали змогу попрацювати з авторським інструментом Патріка — шаблоном бізнес-моделі (Business Model Canvas). Патрік із властивою йому легкістю передав всю простоту роботи з шаблоном — можливістю генерувати нові ідеї, нові моделі бізнесу та стратегії. Учасники попрацювали над власними бізнес-моделями «як є» і спробували під керівництвом Патріка модернізувати бізнес-модель консалтингу під нові потреби ринку. Загалом інструмент був сприйнятий аудиторією дуже позитивно, очевидно за свою простоту і практичність.

Вступна доповідь конференції була виконана надихаючим спікером Іллею Шутаком з темою «Філософія підходу до змін світових економік через парадигму феномена світового менеджменту», в якій він представив свій погляд на управління, відзначив важливість консультанта як професіонала.

Експерти в управлінському консультуванні Давид Шустерман (Росія), Франческо Д’Апріль (Італія) та Ольга Дудник (Україна) поділились досвідом новаторських підходів в роботі з клієнтами та ідеями розвитку їхнього бізнесу.

Другий день конференції був заповнений стратегічними сесіями і майстер-класами з практичних інструментів менеджмент-консалтингу, а також відбулось затвердження планів інституційного розвитку і привітання нових членів Асоціації IMC-Ukraine.

Загалом конференція видалась дуже вдалим сплавом на перетині менеджменту, консалтингу, креативності, філософії і новаторства. Спроба представити існуючі та вийти на нові підходи, шукати інновації в такій якісно орієнтованій діяльності як консалтинг, спроби розібратись в нюансах професії і чітке розуміння необхідності професійної спільноти в Україні — все це гідне похвали для організаторів конференції.

Враження від конференції залишились позитивні: з одного боку, учасники познайомились з новими методами та інструментами управлінського консалтингу, з іншого — з асоціацією, як стандартом роботи консультанта, і колегами, які ці стандарти підтримують і розвивають.

ФОТОРЕПОРТАЖ



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Принцип мозаїки. Шість навичок дивовижного життя і карєриПринцип мозаїки. Шість навичок дивовижного життя і карєри
Технологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та життіТехнологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті
Вміти все. Чому універсальність перемагає спеціалізаціюВміти все. Чому універсальність перемагає спеціалізацію

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)