Як привнести більше значення у свою роботу

Як привнести більше значення у свою роботу Пенелопа Транк (Penelope Trunk) у своєму блозі розповідає про те, чому так важливо, щоб люди знали, що їхня робота має значення, а також ділиться способами привнесення “значення” в роботу.

1. Значення виникає зі стосунків. Дослідження показують, що часто шкільні прибиральники почуваються більш щасливими, ніж юристи. І причина такої невідповідності полягає в тому, що прибиральники відчувають себе потрібними, вони допомагають дітям і їх всі люблять, тоді як з юристами все навпаки. Часто людям доводиться звертатися до юристів тоді, коли їхнє життя летить шкереберть. І своє негативне ставлення вони переносять на юристів.

2. Значення виникає з відчуття контролю. Здатність впливати на своє життя та свою роботу через досягнення цілей, порятунок життів чи вирішення проблем – це саме те, що дозволяє працівникам отримувати справжнє задоволення від роботи.

3. Менеджмент створює значення. Стосунки між керівником та його підлеглим повинні бути сповнені значення. Завдання менеджера – зробити життя людей кращим та показати їм, що вони можуть досягнути більшого.

MUST READ:  Що дивує (і шокує) співробітників Tesla на роботі

4. Створення значення саме по собі надихає людей. Ставлення до людей, спільнот та суспільства створює значення.

5. Турбота про ближніх. Робота має значення, тому що вона надає нашому життю більшої стабільності. І так само кожен з працівників також займається не чим іншим, як створенням значення для своїх колег, допомагаючи їм використовувати цю стабільність для покращення їхнього життя. Все, що для цього потрібно – постійно перебувати в пошуку можливостей – спостерігати за людьми навколо вас і думати, як ви можете допомогти їм. Турбота про співробітників може виявитися тим ключовим аспектом, який матиме для вас найбільше значення.