Хто заробляє найбільше: Чотири типи людей та їх психологія

Хто заробляє найбільше: Чотири типи людей та їх психологія Вчені Гарвардського університету провели дослідження з метою визначити, яким чином люди перетворюють свій час у гроші. В результаті вони отримали чотири групи людей, які відрізнялися своїми психотипами та ставленням до життя. Їх поведінку можна умовно порівняти з поведінкою деяких тварин.

Кроти
Сліпі тварини, які не бачать далі свого носа і змушені жити під землею, харчуючись тим, що їм трапиться. Якщо крота витягнути на поверхню – він відразу почне копати землю, щоб вернутися у звичне для нього середовище. Відсоток накопиченого капіталу прямує до нуля.

Кредо – випити, поїсти, поспати, “вбити час“. Довгострокових цілей у таких людей немає. Фінансових цілей – теж немає.

До цієї категорії вчені Гарварду відносять алкоголіків, наркоманів, ігроманів, всіх людей, які живуть тільки на державні виплати та подачки. Фінанси для цих людей – або випадковий заробіток, або фінансова допомога від держави/родичів. Їх вистачає хіба що на те, щоб не померти з голоду. Накопичень немає.

Таких людей близько 27% від загального населення Землі.

Кури
“Курячі мізки” та “куряча сліпота” – це про них.

Кредо – менше думати, працювати там, де менше відповідальності, швидше вийти на пенсію і “нарешті почати жити”. Завжди виконують чужу волю. Фінансова ціль – оплатити рахунки.

MUST READ:  Журнал від Google? Цілком можливо...

До цієї категорії належать працівники бюджетних організацій, наймані працівники, які роблять тільки те, що скаже начальник, а також офісні працівники. Всі вони наполегливо працюють, при цьому остерігаючись будь-яких довгострокових цілей. Живуть чужим розумом, орієнтуючись тільки на те, “що скажуть люди” і “що накаже керівник”.

Фінанси для цих людей – зарплата за проведений на роботі час, а також невеликі бонуси “за хорошу роботу”. Загальний відсоток накопиченого капіталу – близько 5% від загальної світової грошової маси.

Кількість таких людей на планеті – приблизно 60%.

Мавпи
До цієї групи входять люди, які досягнули “самих вершин”. У них все на місці: розум, сила, спритність. Вони швидко навчаються. Але все одно їм чогось не вистачає. Вони тільки швидко та професійно наслідують інших.

Кредо – “стати першим”. Детально розписують фінансові, кар’єрні та інші цілі. Чітко реалізують вибрану стратегію, “долаючи обставини та переборюючи себе”.

До цієї категорії належать зірки спорту, естради, політики, наймані топ-менеджери провідних корпорацій та ті, хто досягає кар’єрних вершин завдяки плануванню. Для цих людей успіх – ланцюжок спланованих дій, які реалізуються через найважчу працю протягом довгих років.

MUST READ:  10 виправдань власної ліні

Фінанси для цих людей – гонорари, роялті та відсоток від прибутку компаній, якими вони керують. Ці люди заробляють великі, але не велетенські гроші. Відсоток накопиченого капіталу – приблизно 15% від загальної світової грошової маси.

Таких людей близько 10% від загального населення Землі.

Коти
Коти, як відомо – тварини, які “гуляють самі по собі”. Люди-коти роблять те, що їм подобається, що вони вважають за потрібне, і отримують від цього велетенські гроші. Це ті, кого називають “сірими кардиналами”, вони не люблять “світитися”, хоча і просувають вперед історію всього світу. Ці люди живуть тільки для себе, не намагаючись нікому нічого довести.

Кредо – “Правила вигадані для дурнів!”

Життєві цілі – створювати свої правила гри і потім жити за цими правилами так, як хочеться, а не так, як комусь потрібно.

Фінансові цілі – отримувати гроші від улюбленої справи.

Фінанси для таких людей – пасивний прибуток, який приносять створені ними активи.

Відсоток накопиченого капіталу – близько 80% від загальної грошової маси.

Таких людей не більше 3% від загального населення Землі, але саме вони годують інші 97%.