Ден Вальдшмідт: 10 бізнес-уроків, які краще винести з чужого досвіду

У бізнесі не все потрібно набувати на власному досвіді. Деякі помилки варто обійти стороною, вважає відомий маркетолог, підприємець і автор провокаційних бізнес-порад Ден Вальдшмідт (Dan Waldschmidt). Він пропонує десять таких уроків, які краще було б винести з чужого досвіду.

1. Коли людина потребує лікування, вона не питає, «скільки це коштує». Якщо ви продаєте продукт, ваш клієнт захоче порівняти ціни. Якщо ж ваш бізнес пов’язаний зі зціленням людей, ви можете просити скільки захочете, і ваші потенційні клієнти з радістю вам заплатять.

2. Якщо вам доведеться брати участь у битві, наймайте тих, з ким ви хотіли б битися пліч-о-пліч. Коли це питання життя і смерті, справжній воїн зробить все, щоб залишитися в живих і перемогти. Так що недостатньо платити людям за роботу. Потрібно виховувати воїнів.

3. Перевиконувати обіцянки, дані клієнтам — це не дуже вигідно. Здається, набагато розумніше стежити за прибутковістю і давати людям рівно те, за що вони заплатили. Але насправді ви завжди виграєте в довгостроковій перспективі від того, що даєте клієнтам значно більше, ніж вони запросили.

MUST READ:  Питання, які потрібно задати кожному клієнтові

4. Найкращі можливості для зростання завжди виникають, коли ставки високі, а ви глибоко занурилися в гру. Короткостроковий успіх спокусливий, але часто прагнення до нього — лише прикриття жадібності чи егоїзму. Підтримуйте себе в тонусі, щоб зайняти правильну позицію в потрібний час — і ось саме тоді виграти.

5. Цілі — це важливо. Норми — не так уже й важливі. Місія — ось що найважливіше. Якщо у вас немає мети, ви не будете в змозі зробити щось зовсім некомфортне — а саме це відрізняє чемпіонів від усіх, хто придумує гарні виправдання.

6. Оспівувати старі добрі часи — марна трата часу. Як і хвилюватися про майбутнє. Нехай важливим буде те, що ви робите прямо зараз. Смакуйте це. Постійно думайте про те, як зробити це краще. Використовуйте час, який у вас є, щоб наблизитися до того, де ви хочете бути.

7. Найрезультативніші люди користуються послугами коучів, щоб стати ще кращими. Вони вступають у групи лідерів, шукають мудрих менторів та платять коучам, психологам і психотерапевтам, щоб зберігати чіткість розуму і контролювати свої емоції.

MUST READ:  Корпорація Yahoo! купує Right Media за $680 млн.

8. Середній результат виходить автоматично. Якщо ви робите те, що роблять всі, або те, що вам веліли робити, ви ніколи не будете успішні. Ви досягнете кількох перемог, ваше життя буде краще, ніж у деяких інших людей, але ви ніколи не виграєте по-крупному.

9. Є маса технологічних інструментів, які допомагають вам дотримуватися графіка, пам’ятати про те, що має бути зроблено, і працювати старанніше. Знайдіть ті, які більше вам підходять, і використовуйте їх, ніби це ваша релігія. Якщо вас турбує, чи не забули ви щось, швидше за все, так воно і є.

10. Що сталося — не так важливо, як те, що люди відчувають із цього приводу. Нехай люди відчувають щось дивовижне. Таке не відбувається випадково, тому дійте цілеспрямовано. Плануйте. Перетворюйте цей план в щоденний, регулярний процес. І дихайте цим процесом, як киснем.