Неймовірно цікавими результатами дослідження в Україні нещодавно поділилася міжнародна компанія Hudson, яка вважається провідним експертом із питань підбору ключового персоналу середньої та вищої ланки. Хоча, якщо задуматися, висновки дослідження виглядають цілком логічними. Виявляється, твердження про те, що під час кризи співробітники стають більш лояльними до роботодавця – хибне.
Як позбутися співробітників: рецепт Google
Під час кризи багато компаній вдаються до найпоширенішої техніки скорочення витрат – звільнення неключового персоналу. Але робиться це, прямо скажемо, не завжди обґрунтовано й далеко не завжди коректно. Можливо цим компаніям стане у нагоді підхід Google, який, схоже, знову готовий запропонувати щось інноваційне.
Три способи позитивно вразити свого керівника
Незалежно від того, працюєте ви заради підвищення, просування по кар’єрній драбині, чи ваша совість просто не дозволяє вам чинити інакше – вочевидь вам доводилося чути від свого керівника приємні слова: “Хороша робота!” Якщо так, ви вже зробили перший крок до того, щоб позитивно вразити свого керівника. І насправді – тут немає нічого надзвичайного чи магічного. Як стверджують автори журналу Management Issues, найкращий спосіб здобути прихильність керівника – зробити його життя простішим.
Зраджуйте своїм ідеям!
В умовах гіперкомунікації та інформаційного вибуху, які нас супроводжують, нові й проривні ідеї стають відомими нам зі все зростаючою швидкістю. Застиглі способи мислення, за які ми схильні триматися, можуть реально стати на перешкоді інноваційним проривам. Еймбер Наслунд (Amber Naslund) закликає бути більш динамічними у роботі з бізнес-ідеями.
Schlitz: «геніальна» стратегія боротьби проти конкурента
У 1970-х роках марка пива Schlitz була на другому місці в США за популярністю. Вона уступала тільки Budweiser, що захопила лідерство в 1957-му році. Справи йшли непогано, поки в 1976-му році глава пивоварної компанії Роберт Юйхлейн не придумав “геніальну” стратегію боротьби проти конкурента.
Чи достатньо інноваційності у вашому бізнесі?
Директор British Business Angels Association щорічно отримує близько 800 пропозицій від підприємців, які прагнуть вдихнути життя у нову ідею. За різними прогнозами цього року їх кількість може сягнути 1200. Це просто вражає! Адже свідчить про те, що інновації та підприємництво продовжують розвиватися, а люди, які внаслідок кризи, можливо, залишилися без основної роботи, не падають духом і знаходять нове застосування своїм ідеям, стверджує один зі співавторів блогу Sterling Performance Річард Янг (Richard Young).
Ефект Тітмусса в бізнесі: коли матеріальна мотивація зазнає краху
Піввіку тому соціолог Річард Тітмусс (Richard Titmus) помітив: якщо почати платити за здачу крові, кількість донорів зменшиться. Економісти поставилися до спостережень ученого з недовірою й обвинуватили його в голослівності. Однак нові дані змусили їх кардинально переглянути свої погляди на стимули. Зокрема, стало ясно, що “ефект Тітмусса” проявляється доволі часто, у тому числі й у бізнесі.
Персональний брендінг – вроджена риса молодшого покоління
Цікавою статтею на сторінках блогу Brazen Careerist ділиться Ден Шоубел (Dan Schawbel) – 25-річний гуру брендінгу, який на власному прикладі доводить свої ж твердження. На його глибоке переконання персональний брендінг, який вирізняє індивідів із натовпу завдяки артикуляції ними певної унікальної пропозиції цінності (професійної або індивідуальної) став важливим аспектом сучасного життя. Втім, хоча його важливість визнають люди всіх поколінь, більшого успіху у сфері персонального брендінгу досягають молодші люди – представники так званого “покоління Y”.
«Звільніть» своїх клієнтів! Навіть під час кризи
Іноді, навіть під час рецесії в економіці, найкращим способом збільшення прибутковості є позбавлення від деяких своїх клієнтів. Джеремая Ов’янг (Jeremiah Owyang) аналізує, як зробити це правильно.
Притча: Чернець і страж
Одного разу чернець входив у місто і дорогу йому загородив страж.
– Ти хто такий? Куди йдеш? Що шукаєш? – строго запитав він.
– Чи можу я відповісти тобі питанням на питання? – звернувся до нього чернець.
Читати далі →