НОВИНИ від 22.09.2008


Шахрайство в компанії — наслідок слабкого менеджменту

Слабкий контроль та самозакохані менеджери стають причиною зростання випадків шахрайства у компаніях. А особливо, зважаючи на теперішнє складне економічне становище у світі.

Втрати від шахрайств у середньостатистичній компанії зросли на 20% і сягнули рівня $8,2 млн. протягом останніх трьох років. Так дані дослідження, проведеного міжнародною компанією Kroll. Для порівняння, у минулому році те саме дослідження показувало цифру $7,6 млн.

Турбує й те, що чотири з п'яти топ-менеджерів (серед 890 керівників, які взяли участь у дослідженні) тим чи іншим способом стикалися з актами корпоративного шахрайства протягом останніх трьох років.

Ситуація стає ще гіршою, якщо включити у вибірку лише великі компанії. 9 із 10-ти компаній визнають, що вони втрачали гроші внаслідок актів шахрайства.

Найбільш розповсюдженими типами шахрайства є крадіжка інформації, а також порушення корпоративних правил та політики.

Фармацевтична та біотехнологічна галузі, галузь охорони здоров'я також стикаються з проблемами корупції та шахрайства. Вони страждають від крадіжок майна, втрату інформації та порушення корпоративних правил.

"Результати дослідження недвозначно доводять, що шахрайство у корпоративному середовищі стає дедалі більш розповсюдженим явищем. Але найгірше те, що всі тенденції вказують на подільший його розвиток", — розповідає Блейк Копотеллі (Blake Coppotelli), керуючий директор Kroll. — "Причинами шахрайства компанії зазвичай називають високий рівень плинності кадрів та слабкі важелі внутрішнього контролю, а також слабкий менеджмент".

Серед інших висновків дослідження цікаво також те, що, наприклад, у більш розвинутих країнах (Північна Америка та Західна Європа) рівень шахрайства у компаніях набагато нижчий, ніж у менш економічно розвинутих державах (Середній Схід та Африка).

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua