НОВИНИ від 29.10.2008


Деморалізовані, демотивовані та недієздатні

Коли менеджери вже й самі повірили, що гірше бути просто не може, працівники більшості компаній показали, що насправді буває й гірше. Рівень непевності, стресу та робочого виснаження досягнув таких висот, що сьогодні у багатьох компаніях побоюються розмовляти про такі поняття, як мотивація та результативність.

Опитування, проведене Center for Work-Life Policy, виявило, що менеджери більше не можуть утримувати мотивацію та робочу мораль на належному рівні. Невпевненість у завтрашньому дні, стрес та високе робоче навантаження не найкращим чином впливає на мотивацію працівників. І це зовсім не дивно.

Кількість працівників, які відчувають, що їхня лояльність до компанії стала нижчою, досягнула вражаючого рівня — 95%. Також спостерігається доволі значне (12%) падіння мотивації.

Не дивно, що співробітники фінансового сектору сьогодні відчувають на собі більший стрес, ніж всього рік назад. Вісім із 10-ти відчувають зростання вимог від роботодавців, а дев'ять із 10-ти скаржаться на вищу завантаженість свого робочого розкладу. Їм важко пристосуватися до жорсткого графіку та робочого середовища.

Роботодавці і самі вже навчилися дивитися у вічі правді, признаючись, що в середньому 64% їхніх працівників розмірковують над можливістю зміни місця роботи, а 24% — перебувають в активних пошуках вигіднішої пропозиції.

Також цікаво, що жінки схиляються до зміни свого робочого місця вдвічі частіше, ніж чоловіки. І так само вдвічі більше жінок, ніж чоловіків, перебувають у стані активного пошуку іншого місця роботи. Таку ситуацію можна пояснити хіба тим, що жінкам завжди доводиться обирати між роботою та сім'єю, і відчуваючи дискомфорт на роботі, вони з більшою легкістю покидають її на користь сім'ї.

Ключовими словами, які сьогодні описуються робоче середовище та працівників зокрема є такі слова, як: "паралізовані", "деморалізовані" та "демотивовані".

Ще однією проблемою компаній виявляється та, що пошуками нового місця для роботи займаються тільки найкращі співробітники, тоді як відверто слабкі працівники всіма силами намагаються утриматися в компанії (адже вони знають, що кращого місця їм не знайти). Таким чином знижується ефективність роботи компанії в цілому.

Саме тому сьогодні як ніколи правдивим стає твердження, що утримання та мотивація талановитого персоналу стає питанням виживання компаній під час економічної кризи.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua