НОВИНИ від 26.05.2004


Більше всього патентів у 2003 році одержали американські компанії

Журнал Technology Review і консалтингова фірма CHI Research опублікували черговий рейтинг компаній, проранжував їх за кількістю патентів, отриманих у 2003 році. У рейтингу враховувалися патенти у найбільш наукомістких сферах економіки. 

В області авіакосмічних технологій більше всього патентів у компаній Lockheed Martin, Northrop Grumman і Boeing (усі — США). В області автомобілебудування першенствували Delphi Automotive Systems (США), Robert Bosch GmbH (Німеччина) і Denso (Японія).  В області біотехнології і фармацевтики список очолили Pfizer, Caliper Technologies і Affymetrix (усі — США). В області хімії — 3M, Procter & Gamble і DuPont  (усі — США). У комп'ютерній сфері — IBM (США), Hewlett-Packard (США) і Fujitsu (Японія). В області електроніки — Hitachi, Matsushita Electric і Canon (усі — Японія). У сфері напівпровідників — Micron Technology, Intel і Advanced Micro Devices (усі — США). У сфері телекомунікацій — Lucent Technologies (США), Motorola (США) і Ericsson (Швеція).

Кількість патентів по галузях значно відрізнялося. Традиційно, найбільш "патентомістка" сфера — комп'ютерна. Переможець цієї номінації — компанія IBM — одержала 5386 патентів. У той час, як Lockheed Martin для перемоги у своїй номінації треба було одержати 356 патентів, Pfizer — 312,  3M — 829.

Джерело — Washington ProFile.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua