НОВИНИ від 22.05.2007


Компанії ігнорують свій бренд роботодавця

Попри очевидність дефіциту талантів, дві третини світових компаній формально не працюють над розвитком свого бренду роботодавця, а дехто навіть не планує цього робити найближчим часом.

За результатами дослідження, проведеного Robert Half International, лише третина компаній у світі володіють власною стратегією бренду роботодавця, а ще 20% планують впровадити таку стратегію протягом найближчих двох років. При цьому більше, ніж третина компаній (35%) у найближчому майбутньому не планує створювати бренд роботодавця.

В опитуванні взяли участь понад 5000 ейчарів та фінансових менеджерів із 17-ти країн Європи, Австралії, Нової Зеландії, Гонконгу, Японії та США. Дослідження виявило, що великі компанії (в яких працює більше 200 співробітників) із більшою ймовірністю володіють формалізованою стратегією брендінгу.

Також було виявлено, що у Великобританії кількість компаній із формалізованою стратегією бренду роботодавця найвища — 44%. Якщо ж говорити про компанії із кількістю співробітників понад 200, то тут це значення ще більше зростає — 70%. Можливо, причиною цьому є той факт, що саме у Великобританії вперше виникло поняття бренду роботодавця як таке.

Чверть роботодавців Великобританії стверджують, що основною причиною, через яку варто впроваджувати стратегію брендінгу, є високий рівень плинності кадрів. При цьому кожен п'ятий респондент погоджується, що бренд роботодавця спрощує процес найму та залучення персоналу. 17% респондентів вважають основною перевагою брендінгу можливість легко пов'язати діяльність працівників із ключовими цілями компанії, а ще 19% вважають, що бренд роботодавця допомагає створити позитивну репутації у галузі.

При цьому компанії всіх країн погоджуються, що відповідальність за впровадження та розвиток роботодавчого бренду повинна лежати на плечах топ-менеджменту компанії. Таким чином, троє з 10-ти респондентів визнали, що підтримка стратегії брендінгу генеральним та фінансовим директорами компанії є просто необхідною для набуття нею статусу "роботодавця вибору".

Чверть опитаних відзначили, що відповідальність за розробку стратегії брендінгу лежить на плечах відділу людських ресурсів, а кожен п'ятий респондент вважає, що відповідати за бренд роботодавця повинні відразу кілька відділів.

На запитання, яким чином компанія може переконатися, що стратегію бренду роботодавця впроваджено успішно, 37% респондентів відповіли, що для цього вони проводять спеціальні сесії із працівниками.

Чверть HR-менеджерів вважають, що найкращий спосіб розповсюдження бренду роботодавця — політика відділу людських ресусів. 17% стверджують, що найкращим методом є використання веб-сайту компанії, а кожен п'ятий говорить, що найкращий спосіб поширення інформації про бренд — вірусний маркетинг, тобто звичайне спілкування між людьми.

Девід Джонс (David Jones), голова компанії Robert Half International говорить: "Кандидати сьогодні можуть дозволити собі бути перебірливими при виборі свого майбутнього місця роботи. Все більшу та більшу увагу вони приділяють культурі компанії, іміджеві та цінностями, які працюють у компанії. І всі ці категорії мають неабияке значення при виборі місця праці."

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua