ІНСАЙТИ | Лідерство 10 січня 2013 р.

Вісім можливостей для лідерів у 2013-му році

Лідерство — це всього лише набір моментів, коли ви приймаєте правильне рішення чи адекватно реагуєте на ситуацію, переконаний Браян Ев'є (Brian Evje), консультант з питань управління та організаційної ефективності у Slalom Consulting. Він пропонує свій власний перелік можливостей, які відкриваються перед лідерами у 2013-му році.

Браян Ев'є (Brian Evje)
Браян Ев'є
(Brian Evje)
Основний виклик лідерства полягає в тому, щоб з точністю визначати, які моменти мають значення і що робити у кожен з таких моментів. Якщо раніше ви завжди ігнорували їх, то рік, що настав, — чудова нагода, щоб нарешті звернути на них увагу.

Момент, коли ви не дозволяєте комусь "зірватися з гачка"

Організації зазвичай виступають чудовою ілюстрацією втрачених ілюзій та невиконаних обов'язків. Втім, намагання утримати людей "на гачку", поки вони не виконають всі зобов'язання, може виявитися болісним як для людини, так і для вас, не кажучи вже про компанію.

Момент, коли ви свідомо відвертаєте увагу від своєї персони

Коли ви уникаєте зайвої уваги, то вбиваєте одразу двох зайців. З одного боку, ви звільняєте більше уваги для ваших колег, а з іншого — отримуєте більше простору для того, щоб спостерігати за командою. Адже набагато простіше спостерігати за іншими, коли ніхто не спостерігає за вами.

Момент, коли ви починаєте ставити інші, глибші запитання

Більшість запитань ставляться тоді, коли всі навколо вже й так знають відповідь. Хороший лідер вміє задавати такі питання, які не лише мають значення, але й змушують задуматися чи переосмислити певні догми та цінності.

Момент, коли ви просто говорите: "Хороша робота"

Ці два слова можуть стати надзвичайно потужним зарядом мотивації для ваших коллег, якщо знати, коли і кому їх говорити.

Момент, коли ви довго збираєтесь з думками, перш ніж приступити до нудної чи неприємної вам справи або розмови

Люди можуть роками уникати неприємних подій, розмов чи рішень. Але лідери повинні розуміти, які наслідки можуть виникнути через подібне уникнення і з більшою готовністю брати на себе виклики.

Момент, коли ви наполягаєте на найкращому розвитку подій для організації, навіть якщо це не дуже зручно

Лідер повинен завжди демонструвати відданість цілі та місії організації. І якщо лідер уникає наболілих проблем, то його колеги можуть вирішити, що він обрав шлях найменшого супротиву. А значить, подальша доля компанії його не дуже хвилює. Чи варто говорити, що після такого усвідомлення справи компанії перестануть хвилювати всіх її співробітників?

Момент, коли ви дозволяєте деяким можливостям "пройти повз вас"

Рішення щодо того, які можливості варто ігнорувати, не менш важливе, ніж те, які можливості варто використовувати для блага компанії. Постійне відволікання не йде на користь вашого бізнесу. Тому хороші лідери вміють встановлювати пріоритети і чітко їх дотримуватися.

Момент, коли ви даєте собі перерву

Лідерів завжди оточує великий натовп критиків. Але найгучніший з них той, що живе у вашій свідомості. Навчіться протистояти йому і не дозволяйте зруйнувати ваші досягнення.

Усвідомлення важливості подібних моментів дозволить вам стати більш автентичним та ефективним лідером.

За матеріалами "8 Opportunities to Lead in 2013", Inc.
Скорочений переклад: Ярослав Федорак, MCUa.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КНИГИ ДЛЯ РОЗВИТКУ:
Рішення. Практичні поради від 23 людей, які змінили світРішення. Практичні поради від 23 людей, які змінили світ
Код винятковості. Живи за власними правиламиКод винятковості. Живи за власними правилами
Не турбувати. Як сфокусуватися в інформаційному шумі!Не турбувати. Як сфокусуватися в інформаційному шумі!

МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua

Менеджмент.Книги

телеграм-канал Менеджмент.Книги Менеджмент.Книги — новинки, книжкові огляди, авторські тези і цінні думки з бізнес-книг. Підписуйтесь на телеграм-канал @books_management



➥ Дякую, я вже підписана(-ий)