Кіно, яке допомагає в тяжкі часи

Кіно, яке допомагає в тяжкі часиРано чи пізно для кожного з нас настають тяжкі часи. Втрата роботи, скорочення доходів, нестача грошей на мінімальні потреби, творчі кризи, депресії – таке трапляється навіть із найуспішнішими. Пройшовши через тяжкі періоди життя, такі люди стають ще сильнішими й успішнішими. Що ж може допомогти в цей складний час? Іноді потрібно просто розслабитися і подивитися кіно (так, так кіно!). Є особливі фільми, що якнайкраще підійдуть для таких моментів.

Після перегляду фільмів виникають різні почуття і відчуття. Після одних хочеться спати, інші змушують замислитися, треті піднімають настрій. А є й такі, які я називаю життєстверджуючими. Після них точно не хочеться спати 🙂 Як правило, у таких фільмах герої зустрічаються з певними труднощами, які протягом фільму долають. Багато з них засновані на реальних подіях і справжніх героях.

Коли дивишся такі фільми, то розумієш, що ти не самотній – з такими самими проблемами вже хтось стикався. Деякі стикались із неймовірною несправедливістю, особистим банкрутством, невдачами в бізнесі і в житті. І завжди знаходився спосіб це пережити і подолати. Це надихає.

MUST READ:  Принцип ВИСИ

Хтось може заперечити: адже є люди, які не впоралися з проблемами, “пішли на дно”, загинули … Звичайно, є і такі, і про них теж знімають багато фільмів. Проте, мені здається, що коли наступає чорна смуга такі фільми дивитися категорично заборонено. Вони тільки ще більше додадуть Вам негативу, що ускладнить і без того складну ситуацію.

Отже, представляю Вашій увазі ТОП життєстверджуючих фільмів. Звісно, таких фільмів набагато більше. Викладаю тут те, що я бачив сам у різні часи. Нумерація списку нічого не означає (не зміг виділити кращі/гірші)

1. Нокдаун (Cinderella Man). У фільмі є всі “принади” Великої Депресії, а також те, як це можна долати за допомогою загальнолюдських цінностей. Шанс завжди є, але потрібно бути готовим, щоб його використати. Дуже душевний і добрий фільм, не дивлячись на те, що в ньому є бокс. Рекомендую.

2. Дублери (The Replacements). Коли Вам дають ще один шанс, не забувайте про командну гру. Якщо Вам немає чого втрачати, то нехай Вас бояться Ваші суперники. Відмінна комедія.

MUST READ:  Не запитуйте у клієнтів, чому вони покинули вас

3. Термінал (The Terminal). Приклад того, як можна жити і добиватися успіху в незвичайних умовах, використовуючи свій розум, знання і переконання.

4. хXх (V. Diesel) Цей фільм для мене є енергетичним напоєм. Іноді потрібно не думати, а миттєво діяти, довіряючи собі та своїм інстинктам. Рефлекси теж допомагають у складних ситуаціях 🙂

5. Втеча з Шоушенка. Іноді, щоб досягти своєї мети, потрібно чекати роки свого шансу пройти скрізь багно. Якщо нічого не зрозуміли – дивіться фільм. Рекомендую.

6. У гонитві за щастям (The Pursuit of Happyness). Фільм заснований на реальній історії. Іноді боротьба за знання і є боротьбою за успіх.

Можливо, з часом, доповню цей перелік. Приємного перегляду. Якщо Ви знаєте інші подібні фільми – пишіть про це, не скупіться 🙂