Притча про мураху

Притча про мурахуЩодня якомога раніше приходила на роботу Мураха. Була у неї хороша продуктивність. І веселою вона була. І діяльність фірми була успішною. Але Джміль, генеральний директор фірми, де працювала Мураха, вирішив, що вона не може працювати сама по собі. Так була створена посада наглядача і найнято на неї гнойового Жука.

Найголовнішою турботою гнойового Жука була організувати роботу Мурахи. І змусив він Мураху робити щоденні звіти про виконану роботу. Незабаром знадобилася посада секретаря, який би допомагав Жуку в читанні і реєстрації звітів Мурахи. Тому найняли Павучиху, яка класифікувала документи та відповідала на телефонні дзвінки.

Тим часом, щаслива Мураха працювала, працювала, працювала… Джміль був дуже задоволений звітами гнойового Жука, так що запитав додаткові звіти, прогнози та розрахунок різних показників. Отже, необхідно було найняти Таргана в якості асистента гнойового Жука. А також купити комп’ютер і кольоровий принтер.

Незабаром продуктивна і щаслива Мураха почала скаржитися на безліч звітів, які повинна була надавати, і все менш весело їй ставало.

MUST READ:  Притча: Мені зрозуміло, що робити

Джміль як генеральний директор розуміє, що необхідно вживати заходів. Так що на місці, де працювала продуктивна і все ще весела Мураха, був створений департамент. На посаду начальника був призначений Коник. Він спорудив собі сучасний кабінет і відповідно його обладнав.

Але Мураха вже не співала як раніше і ставала все більш дратівливою… Одного разу, генеральний директор, подивившись на цифри, зрозумів, що департамент, де працює Мураха, вже не є таким рентабельним як раніше.

Подумавши, Джміль вирішив найняти в якості консультанта Сову для проведення діагностики. Сова просиділа 3 місяці на фірмі і зробила висновок: «У департаменті занадто багато персоналу…» Дотримуючись поради фахівця, провели скорочення чисельності персоналу.

Мураха опинилася першою у списку, тому що весь час була незадоволена.

Навіть і не думай бути щасливою і продуктивною мурахою. Краще бути некомпетентною і некорисною. Некомпетентним не потрібні наглядачі… — всі і так розуміють чому. І якщо, незважаючи на твої «зусилля», ти все ж продовжуєш залишатися продуктивною, не показуй ні за що на світі, що ти щаслива і весела. Тобі цього ніколи не пробачать. Але якщо всупереч сказаному вище, ти вперто продовжуєш залишатися щасливою і продуктивною мурахою, — працюй на себе; так, щоб не нести на своїй спині різних джмелів, гнойових жуків, тарганів, павуків, коників і сов.