Чому подяка — найвиграшніша в житті стратегія

Чому подяка — найвиграшніша в житті стратегіяЄ дуже багато стратегій, що допомагають добитися успіху в житті і взяти верх над конкурентами. Але є одна стратегія, про яку найчастіше забувають: це вміння бути вдячним, — вважає Ден Вальдшмідт (Dan Waldschmidt), відомий маркетолог і популярний блогер.

Подяка змінює все. Вона перетворює вас в одного з найсильніших гравців у вашій області. Але недостатньо бути вдячним лише іноді — щоб стратегія працювала, потрібно цілеспрямовано демонструвати подяку. Вальдшмідт наводить п’ять доводів, які показують, що це оптимальний шлях до успіху.

1. Коли ви відчуваєте вдячність, ви притягуєте до себе правильних людей. Якщо ви хочете, щоб у вас були прекрасні клієнти, які цінують вас, ви самі повинні стати такою людиною. Нікому не подобається бути поряд з жалюгідним, зацикленим на собі скиглієм, який думає, що і так все вже знає. Подяка змінює це ставлення.

2. Коли ви вдячні, ви більш схильні до творчості. Замість того, щоб перебирати в розумі весь морок своєї ситуації, ви вчитеся шукати щось позитивне і в поганих новинах. Це дає силу спробувати те, на що інші не наважуються. А пробуючи більше нового, ви починаєте частіше вигравати. І шлях показує саме подяка.

MUST READ:  Що спільного між роботою та... школою

3. Коли ви вдячні, ви приймаєте більш правильні рішення. Ви не зриваєтеся на тих, хто повівся не так, не дозволяєте небезпечним емоціям управляти своїми вчинками, а дієте більш розумно, і ваші рішення не повертаються до вас бумерангом. Подяка — це вміння глибоко вдихнути. Вона дозволяє відступити на крок назад і більш ясно побачити життя.

4. Коли ви вдячні, ви більш розумно витрачаєте гроші. Ви не викидаєте їх на все, що вам «обов’язково потрібно мати» (тому що вам здається, що у вас так мало всього) — ви інвестуєте у свої майбутні успіхи. Ви готові сказати «ні» — а це «ні» перетворюється на велике «так» у майбутньому. Подяка вчить більш розумному підходу до грошей.

5. Коли ви вдячні, вам трохи більше везе, ніж іншим. Може, насправді ви і не більш везуча людина, ніж оточуючі. Але якщо ви відчуваєте себе таким, хіба з цим посперечаєшся? Уявіть, що ви щоранку прокидаєтеся і відчуваєте себе найщасливішою людиною на світі. Як би ви тоді стали діяти? Можна припустити, ви б не стали займатися тим, що плануєте зробити прямо зараз. Подяка дає вам фору.

MUST READ:  Корпоративні леви, вовки та бобри...

За матеріалами Ideanomics.ru