Як розпізнати брехню в словах боса

Як розпізнати брехню в словах босаЯк розпізнати, говорить ваш начальник вам правду, чи приховує її, використовуючи це у своїх цілях? Стів Тобак (Steve Tobak), консультант, письменник, колишній керівник з 20-річним стажем у галузі високих технологій, спробував розібратися з цим питанням.

Отже, Стів Тобак запропонував кілька способів, як вивести боса на чисту воду, опублікувавши їх у виданні CBSNews.com.

Шукайте «але» і «тому що» у словах начальства

Як приклад: «Ви відмінно попрацювали, але одержуєте збільшення зарплати всього на 2%, тому що це найбільше, що я можу для вас зробити». Слова між «але» і «тому що», імовірно, правда. Інше – брехня.

Вас визнають, але не винагороджують

Якщо вам доплачують або просувають по службі за досягнення – це нормально. Якщо хвалять без винагороди, то просто створюють видимість хорошого менеджменту. Вам вистачає «добрих слів», щоб почувати себе добре? Відмінно! Виходить, ви один із тих, хто готовий ішачити за «спасибі».

MUST READ:  Як утримати молодого співробітника? Справа не лише в грошах!

Працюйте із джерелами і ретельно перевіряйте факти

Всі боси зроблені з різного тіста, тому, якщо хочете докопатися до правди, заводьте знайомства на роботі. Спілкуйтеся з колегами, навіть якщо вони вам не друзі. Як тільки з’явиться людина, якій зможете довіряти, відправляйте її на повторний огляд фактів. Склавши свою і «добуту» інформацію, ви значно наблизитеся до правди.

Бос виправдовує звільнення або зниження в посаді

Будь-які спроби подати звільнення або скорочення в позитивному світлі – це підтасування фактів. «Ми реструктуризуємося, щоб наш бізнес краще відповідав ринковим умовам, що змінилися». Якщо відкинути брехню, це прозвучить так: «Ми звільняємо 20% людей, тому що ринок падає у прірву».

Бос вимагає нескінченні звіти про поточні справи й плани

Нескінченні звіти доречні, коли бос бачить, що справи йдуть у вас погано, і ви можете незабаром вилетіти з компанії. У всіх інших випадках – або начальник схиблений на контролі, або в нього щось “приховано в рукаві”.

MUST READ:  Наскільки жахливим буде ваш новий керівник?

Але, бос НЕ намагається зіпсувати вам життя, коли просить обґрунтувати дії, проект або пропозицію. Якщо ви хочете зберегти посаду, підвищити довіру до себе, допомогти компанії розвиватися, тоді зробіть те, про що просять. Це ж стосується технічних і функціональних відгуків про вашу роботу від керівництва. Якщо бос говорить, що презентація погана, що ви частіше робите неправильно, ніж правильно, тоді просто прислухайтеся до цих слів і робіть висновки.