Чого варто очікувати від представників покоління Z, коли вони стануть працівниками?

Покоління Z В одній із попередніх статей ми вже розмірковували над тим, яким чином представники покоління Z (тобто люди, які народилися в період з 1995 по 2010 роки) змінять підходи до освіти. Сьогодні ж пропонуємо вам ще одну статтю експерта з питань кар’єри Пенелопи Транк (Penelope Trunk), в якій вона ділиться своїми прогнозами щодо того, що варто очікувати від представників покоління Z, коли вони стануть працівниками.

Представники покоління Z не будуть командними гравцями
Історія свідчить, що покоління командних гравців завжди змінюється поколіннями індивідуалістів.

Представники покоління Y – неперевершені командні гравці. Вони настільки орієнтовані на співпрацю, що іноді це доходить до абсурду. Наприклад, деякі представники покоління Y переконані, що жодна справа в компанії не може бути здійснення без попереднього збору та обговорення в команді.

Але вони не передають таку любов до командної роботи своїм дітям. У типових стосунках між дітьми та батьками останні як правило прагнуть, щоб їхні діти досягнули того, чого не вдалося досягнути їм самим.

MUST READ:  Чи справді приваблива зовнішність впливає на прибуток?

Покоління Z буде більш орієнтоване на власні цілі
Менший контроль та відсутність тотального втручання батьків у всі сфери життя дітей дозволить останнім більше часу віддавати власному розкриттю та розвитку. Замість того, щоб ходити по численних школах, гуртках та секціях, такі діти більше часу проводитимуть вдома. А це дасть їм більше часу та можливостей, щоб замислитися про власне покликання.

Дорослі представники покоління Z точно знатимуть, що їм подобається і чого вони прагнуть в житті.

Представники покоління Z будуть здатні надефективно працювати з інформацією
Народившись та вирісши у інформаційну епоху, представники покоління Z як ніхто інший ефективно працюватимуть з інформацією. Вони будуть здатні аналізувати її буквально “на льоту”.

Можна скільки-завгодно нарікати на те, що люди більше не пишуть від руки кількасторінкові листи і не сидять по 8 годин підряд за столом, не відволікаючись. Але факт залишається фактом – світ змінився, і тільки найкращі керівники зуміють адаптуватися до нових умов.

MUST READ:  МВА потрібні тим, кому вони... не потрібні

Покоління Z буде розумнішим
Покоління Z буде найбільш освіченим в історії людства. Його представники не лише матимуть доступ до майже необмеженої кількості інформації та навчальних матеріалів, але й вмітимуть працювати зі всіма цими ресурсами.

А це значить, що набагато більша кількість людей буде спроможна виконувати когнітивно складну роботу. Уявіть, як почуватимуться представники покоління Y, яких всі завжди хвалили за високий рівень IQ, коли їхні ж власні діти “заткнуть” їх далеко за пояс!