Притча: Найдешевший готель у місті

Одного разу, вже будучи мільярдером, Генрі Форд приїхав у справах в Англію. У довідковому бюро аеропорту він поцікавився найдешевшим готелем у місті. Службовець глянув на нього — обличчя його було відомим, адже газети всього світу часто писали про Форда. І ось він стоїть тут — у плащі, що виглядає старше його самого і питає про найдешевший готель. Службовець невпевнено запитав:

— Якщо я не помиляюся, Ви — містер Генрі Форд?

— Так, — відповів той.

Службовець здивувався.

— Я стежу за новинами, і знаю, що Ваш син, приїжджаючи куди-небудь, завжди зупиняється в найкращих готелях, і завжди бездоганно одягнений. А Ви питаєте про найдешевший готель і носите плащ, котрий, схоже, не молодше за Вас. Невже Ви економите гроші?

Генрі Форд із роздратуванням відповів:

— Мені немає потреби зупинятися в дорогому готелі; де б я не зупинився, я — Генрі Форд. У найдешевшому готелі я все одно Генрі Форд, немає ніякої різниці. Мій син ще молодий і недосвідчений, він боїться, що подумають люди, якщо він зупиниться в дешевому готелі. А цей плащ — так, цей плащ носив ще мій батько, але це не має ніякого значення; навіщо мені нове ганчір’я? Я — Генрі Форд, завжди і всюди, що б я не надів. А все інше неважливо.

MUST READ:  Притча: Слон і мотузка

Фотоілюстрація: reddit