Мислення зростання: 5 способів трансформувати те, як ви думаєте

Люди з мисленням зростання постійно шукають шляхи для самовдосконалення. Вони не сприймають невдачі як щось фатальне, а навпаки — як установку на успіх. Виклики захоплюють, і вони їх заохочують.

Але… Не всі мають мислення, спрямоване на зростання. Коли люди чують, що їм потрібно думати категоріями зростання і змінюватися, вони відчувають певний страх. Хороша новина полягає в тому, що таке мислення можна у собі розвити, — пише Джозеф Лалонд (Joseph Lalonde), власник сайту JMLalonde.com, де він ділиться інсайтами про лідерство.

Спочатку давайте подивимось, що стримує людей від мислення зростання. Існує широкий спектр причин для цього:

  • ви боїтеся невдач;
  • вам бракує обізнаності;
  • ви чините опір змінам;
  • ви сумніваєтеся в собі;
  • у вас є минулий негативний досвід.

Йой… Звучить так, ніби слід багато чого перебороти. Але ви можете подолати ці перешкоди на своєму шляху, як це зробили багато людей до вас.

Розглянемо п’ять способів трансформувати те, як ви думаєте.

1. Приймайте виклики

Одна з перших речей, на яку вам потрібно звернути увагу, — це те, як ви ставитеся до викликів. Вам буде важко рости, якщо ви будете тікати і пасувати перед труднощами.

У Біблії йдеться про те, як залізо точить залізо. Але залізо не може гострити залізо, якщо між двома шматками металу немає тертя, виклику.

MUST READ:  Модель щастя Дена Бейкера

Виклики, з якими ви стикаєтесь сьогодні, загострюють вас. Вони роблять вас розумово і фізично гострими. Не варто тікати від викликів, навпаки — прийміть їх.

2. Будьте адаптивними

Люди застрягають у рутині, коли справа доходить до адаптації. Адже легко продовжувати робити речі так, як вони завжди робилися.

Організації застрягають. Вони не можуть адаптуватися. Лідери теж.

Можливо, ви продовжуєте керувати так само, як ваш наставник. Або ви вирішили займатися тим самим бізнесом, тому що так робили завжди.

Якщо щось не працює, подивіться, як ви або бізнес можете адаптуватися. Адаптація змінить вас. Це допоможе вам прийняти мислення зростання.

3. Зосередьтеся на зусиллях

Хоча віддача є важливою, зусилля можуть бути не менш важливими для розвитку мислення зростання. Зусилля — це те, що ви вкладаєте у щось. Віддача — це те, що є результатом ваших зусиль.

Коли ви навчаєтесь і зростаєте, ваша віддача не буде такою, як ви цього хотіли б. Ви відчуєте, що стаєте менш продуктивними, розчарованими і навіть зневіреними.

Але зупиніться… Замість того, щоб акцентувати увагу на віддачу, подивіться на зусилля, які ви доклали до своєї роботи. А тепер подивіться, куди ці зусилля привели вас.

Невдовзі ви виявите, що докладені вами зусилля допомогли вам розвинутись так, що ви навіть цього не помітили. Ви стали більш талановитими, досвідченими та здібними, ніж раніше.

MUST READ:  З чого починати МВА

Щойно ви візьметеся за нові завдання, віддача почне зростати в геометричній прогресії. Не забувайте про зусилля. Зусилля можуть змінити вас і світ.

4. Вчіться на невдачах

Багато людей бояться невдач. Вони думають, що це фатально. Але поразка — це не катастрофа. Насправді невдача може бути чудовим інструментом для навчання. Коли ви озирнетеся назад, поміркуєте і знайдете, де були допущені помилки, — ви зможете рости і вчитися на цьому.

Поразка — це один із найкращих інструментів зростання у вашому арсеналі. Використовуйте це для розвитку.

5. Виховуйте любов до навчання

Лідери — це перш за все ті, хто навчається. Вони постійно шукають нові шляхи для розвитку та вдосконалення своїх навичок. І роблять вони це завдяки навчанню.

Без любові до навчання вам буде важко розвиватися. Ви не захочете відкрити свіжу бізнес-книгу, відвідати конференцію чи спробувати щось нове.

Виховання любові до навчання допоможе вам рости, тому що ви полюбите цей досвід.

Розвиток мислення зростання вимагає цілеспрямованості. Вам доведеться зосередитися на тих сферах, у яких вам необхідно розвиватися — а вони не завжди є найцікавішими для фокусування.

Але коли ви розвинете це мислення, ви побачите, що потрапляєте туди, де себе ніколи б не могли уявити.