Чи справді приваблива зовнішність впливає на прибуток?

Чи справді приваблива зовнішність впливає на прибуток?Чи справді привабливі люди заробляють більше, ніж їхні колеги, які не вирізняються особливою красою? Хотілося б вірити, що саме наполегливість та важка праця є визначальними факторами, які впливають на рівень прибутків. Втім, на жаль, останні дослідження переконливо доводять, що зовнішність все ж таки має дуже великий вплив на рівень прибутків, пишуть у Management Issues.

Питання в тому, чи й справді привабливі люди краще виконують свою роботу? На превеликий жаль такого дослідження ще не було проведено! Втім, очевидно, що наприклад студенти набагато вище оцінюють знання тих професорів, які виглядають красенями! Привабливий професор здається їм набагато розумнішим, ніж старенький дідок, який навіть не стежить за своєю зовнішністю.

З іншого боку, експерти стверджують, що немає жодного прямого зв’язку між талановитістю та наполегливістю і зовнішнім виглядом. Тому той факт, що гарні молоді працівники отримують вищу зарплатню можна вважати своєрідною дискримінацією, до якої час від часу вдаються у різних компаніях.

MUST READ:  Чи може працівник залишатися лояльним, якщо змінює компанії, наче рукавички?

Втім, на ситуацію можна поглянути і зі зворотнього боку. Звісно, привабливі люди заробляють більше! Але в такому випадку потрібно звернути увагу на причинно-наслідковий зв’язок: вони заробляють більше, тому що привабливі, чи вони привабливі, тому що заробляють більше? Адже як відомо – некрасивих людей не буває. Наша фізична зовнішність значною мірою залежить від наших свідомих зусиль на її підтримання. А отже люди, які мають достатню мотивацію для просування по кар’єрній драбині, можуть мати достатній стимул для підтримання фізичної краси.

Тому перш, ніж нарікати на свою кар’єру – купіть новий одяг і сходіть у перукарню. Зрештою, всім нам набагато приємніше працювати із по-справжньому красивими людьми!