Народження імені: McDonald’s

Народження імені: McDonald’sПерший McDonald’s був відкритий у 1955-му році в пригороді Чикаго Реєм Кроком (Ray Kroc). Крок – означає «швидкий», воістину важко підібрати більш слушне прізвище для засновника підприємства такого типу. У той час він був представником фірми «Fast-Food Drive-in», розташованої в Сан-Бернандіно в Каліфорнії, яка торгувала м’ясорубками, міксерами й одноразовим паперовим посудом.

Для демонстрації техніки в дії йому видали вісім комплектів міксерів із м’ясорубками. Брати Моріс і Річард Макдоналди купили в нього повний комплект пропонованих товарів. Рей Крок, природно, зацікавився, що ж вони роблять із усіма цими електроприладами. Побачене його вразило: брати готували гамбургери, вартість яких вони визначили в 25 центів за штуку, бігцем мчалися до машин, що зупинялася біля їхнього закладу, а автомобілісти розплачувалися і з’їдали запропоновані їм гарячі гамбургери, не залишаючи своїх авто.

Крок придумав оригінальний план і втягнув обох братів у свій проект по створенню мережі кафе швидкого харчування. У перспективі ця мережа повинна була поширитися за межі США. У 1961-му році, коли таких закладів у США налічувалося вже більше двохсот, Крок викупив у братів Макдоналдів їхню частку за 2,7 мільйони доларів. У 1979-му році McDonald’s відкрився в Страсбурзі, в 1990-му – у Москві, а в 1995-му – у Пекіні. Зараз їх налічується більше 18 тисяч по усьому світі, і вартість цієї марки на сьогоднішній день уже оцінюється мільярдами.

MUST READ:  Народження імені: FORD

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”