Народження імені: Nike

Народження імені: NikeВзута в кросівки Nike, знаменита американська волейбольна команда завойовувала перемогу за перемогою на Олімпійських іграх у Барселоні. Добре відома скульптура грецької богині перемоги Ніки (Nike) – виконана з мармуру молода жінка, яка біжить.

Пригоди Nike почалися в 1958-му році із зустрічі двох спортсменів Філа Найта та Вільяма Боверманна в місті Ожжен, штат Орегон, у столиці американської атлетики. Одними з перших вони зрозуміли, що спортивна мода незабаром ступне зі стадіонів на вулиці, а найважливіше, що американському спортивному взуттю цілком під силу суперничати з німецькими фірмами Puma та Adidas, якщо виробляти взуття в Японії, що значно знизить його вартість.

Свою компанію вони заснували в 1962-му році. Спочатку вона називалася «Blue Ribbon Sports» («Блакитна спортивна стрічечка») і була символом швидкості для спортивних катерів, що беруть участь у змаганнях з перетинання Атлантики. Nike спочатку було назвою моделі кросівок, випущених у 1972-му році, а пізніше, в 1978-му, так стала називатися фірма. Винахід «повітряної подушки» для кросівок Nike-Air здобув фірмі величезну популярність серед молоді.

MUST READ:  9 брендів, які ви навряд чи впізнаєте за кордоном

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”