Народження імені: Panasonic (National)

Народження імені: Panasonic (National)Японська компанія Matsushita у 1936-му році придумала, мабуть, найбільш інтернаціональну марку: марку за назвою National. У будь-якому місці, де б не продавалися товари цієї марки, покупці вважали, що вони вироблені в їхній рідній країні.

Марка National дотепер використовується в Японії і країнах Азії. Виникнула вона від назви електричних лампочок, які випускала в 1936-му році National Electric Lamp Co («Національна компанія з виробництва електричних ламп»). У багатьох країнах уже існували марки з аналогічною назвою, тому для продажу своєї продукції в США або в Європу компанія змінила назву National на Panasonic (1955 рік) або Technics (1970 рік).

У 1918-му році Коносуке Мацушита заснував в Осаці компанію Matsushita Electric Devices, що спочатку виготовляла електричні дроти і розетки, а пізніше й прилади, які до них підключаються: у 1923-му році – фари для велосипедів і мотоциклів, у 1925-му році – електричні лампи, а в 1931-му році – радіоприймачі. Matsushita у перекладі з японського означає «у тіні, що відкидає сосна».

MUST READ:  7 переваг використання соціальних медіа для бізнесу

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”